Zwijgen: prachtige stijl en woordkeuze!


Het boek
Auteur Ingrid Vander Veken vertelt in ‘Zwijgen’ het verhaal over wat haar ouders zo zorgvuldig hebben verzwegen. Althans, voor zover dit alles te achterhalen viel. Want waarom wordt elke vraag over de Tweede Wereldoorlog door haar vader beantwoord met een oorverdovend zwijgen? Wat is er geworden van de oom van wie plotsklaps elk spoor lijkt uitgewist. Wat heeft de pop te betekenen die Vander Veken als meisje van vijf kreeg en die een sprekende gelijkenis vertoont met haar moeder?

Over wat het grote zwijgen en het nemen van verkeerde keuzes allemaal kan aanrichten en welke gevolgen dat kan hebben, daarover gaat dit boek. Zoete geheimen, ontrouw tegenover loyaliteit, zware teleurstellingen en diepe liefde. Het zijn allemaal ingrediënten van ‘Zwijgen’.

Visie van de recensent
Over het verrukkelijke taalgebruik van Vander Veken zou uw recensent aardig kunnen uitweiden. Wat een prachtige stijl en woordkeuze! Dat alleen al maakt het lezen van ‘Zwijgen’ tot een feestje.
Vander Veken schrijft weliswaar sober, maar tegelijkertijd lyrisch.

Neem nou deze, werkelijk wonderschone passage: ‘Zij heeft het overleefd, hen overleefd. Ze zwijgt zoals zij levenslang heeft gezwegen. Maar in haar sprakeloosheid vertelt ze je hetzelfde als de brieven die je zopas hebt gelezen. Keer op keer hadden de geliefden het elkaar bezworen: dit zou nooit overgaan. En zo was het inderdaad gelopen – met alles en met iedereen.

Over de auteur
Ingrid Vander Veken schreef theater en scenario’s, twee jeugdboeken en twee verhalenbundels, vier romans (Papavers, Nieuwe mannen, nieuwe vrouwen, Dubbelspoor en Aankomen in Bali) en een dagboek.

Haar professionele ervaring als journaliste en columniste geeft zij door als docente Culturele Verslaggeving aan het Conservatorium. Zij is medeoprichter van de Vlaamse Auteursvereniging, was bestuurslid van PEN Vlaanderen en beheerder van de PEN-Schrijversflat.

Uitvoering
Uitgeverij Polis
Hardcover, 256 pagina’s
ISBN10 9463100881
ISBN13 9789463100885


Over Hanneke van de Water

Met mijn hond en drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.