Zwarte sneeuw


Zwarte sneeuw is een bundel met vier thrillerverhalen, samengesteld door Godijn Publishing en bijeengebracht middels een schrijfwedstrijd die Godijn organiseerde in samenwerking met ThrillerAcademie, Thrillers and More en de Schrijfjuffers. De vier winnaars wonnen niet alleen een auteurscontract bij Godijn Publishing, maar tevens een training auteursbranding bij ThrillerAcademie.

De verhalen, novelles zo u wilt, zijn stuk voor stuk van hoog niveau en terecht uitverkoren.

De eerste novelle is David & Sara van Miriam Lucia en verhaalt over Christa die op weg naar huis een jongetje tegenkomt en besluit hem en zijn zusje (Sara) te helpen. De kinderen leven onder erbarmelijke omstandigheden, maar Christa’s hulp wordt niet bepaald op prijs gesteld. Dat zij tóch doorzet heeft ook te maken met een onverwerkt verdriet uit het verleden, maar brengt haar wel in gevaar…

“In het huis klinkt een afgrijselijke schreeuw. Ik ben direct klaarwakker. Geen idee hoelang ik geslapen heb, maar ik voel me geradbraakt. Wat is er aan de hand? Ik hoor boven met deuren slaan en een kind huilen.”

Noorderlichtvrouw van Luc Vos gaat over twee jonge vrouwen die op vakantie zijn in Noorwegen en door een schipper worden aangesproken met de meest mooie verhalen over het Noorderlicht. Ze gaan aan boord, maar of dat een verstandig besluit is…

“Langzaam was hij naar binnen gestapt en vlak voor Tina komen staan. Zijn meer dan twee meter gestalte leek nog groter nu hij vlak voor de net geen één meter zestig grote Tina stond. De jonge vrouw huiverde zichtbaar.”

Vervolgens wordt de lezer getrakteerd op Altijd rustig blijven van Annemarie Ros. Dit verhaal gaat over de 18-jarige, eenzame Maartje die plotseling een hoop aandacht krijgt van de oudere Lennie. Een verhaal met een bijzondere wending.

“Ik voel me als breekbaar glas dat in duizend stukjes uiteen valt. Lennie moet me weer in elkaar zetten. Me goed laten voelen over mezelf.”

Tenslotte Het boek van Jacob Dens. Dit huiveringwekkende verhaal gaat over een boek dat een eigen leven leidt of is dat alleen zo in de belevenis van de psychotische David? En weten David en zijn buddy Elise ongeschonden uit de strijd te komen?

De vier, totaal verschillende, verhalen hebben gemeen dat ze alle vier uitzonderlijk spannend én goed geschreven zijn. Het zijn bovendien fijne kennismakingen met deze vier auteurs waarvan je, na het lezen van Zwarte sneeuw, ongetwijfeld meer wilt lezen.

De auteurs

Miriam Lucia, Luc Vos, Annemarie Ros, Jacob Dens.

Uitvoering

Uitgeverij Godijn Publishing

ISBN: 978-94-93157-77-4

Paperback, 330 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.

http://ht-c-communicatie.nl/

Over Hanneke van de Water

Met mijn hond en drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.