‘Zonder jou!’: Huiveringwekkend en emotioneel! 1


Afbeeldingsresultaat voor zonder jou chantal en priscilla van gastelIn ‘Zonder jou’ vertellen Chantal en Priscilla van Gastel het verhaal van Valerie. Valerie bevindt zich, voor de tweede keer op een keerpunt in haar leven. Opnieuw is haar grote liefde Oscar daar debet aan. De eerste keer was jaren geleden, toen ze haar voorspelbare leven inruilde voor een vrijgevochten bestaan met hem.

De tweede keer wordt veroorzaakt doordat Oscar op het punt staat om Valerie en hun zoon Mick, te verlaten. Niet omdat hun liefde voorbij is, maar omdat Mick lijdt aan een persoonlijkheidsstoornis die zo ontwrichtend is dat Oscar het niet langer kan verdragen. Plotseling staat Valerie er alleen voor. Terwijl het gedrag van Mick angstaanjagend uit de hand loopt, probeert Valerie uit alle macht zichzelf en haar kind te beschermen. Maar hoe doe je dat, als het grootste gevaar van dit kind zelf afkomstig is?

Mijn visie

Chantal van Gastel is bij een groot lezerspubliek bekend als auteur van feelgood romans. ‘Zonder jou’ is een samenwerkingsproject met haar zus Priscilla en ik mag wel zeggen … een succesvolle samenwerking!

‘Zonder jou’ behoort tot een geheel ander genre dan waar wij Van Gastel van kennen. Het is een psychologische thriller en omvat veel kundig verwerkte mysterie. Of ik de toevoeging ‘thriller’ nu wel zo passend vind; eigenlijk niet. Het is, naar mijn mening, eerder een psychologische roman, maar ach, what’s in a name..

“Ik weet mezelf naar de bank te slepen en laat me uitgeput in de kussens zakken. Hoe groter Mick wordt, hoe moeilijker ik het vind om hem nog los te zien van de aandoening die hem zo maakt.”

Het verhaal gaat over Valerie, Oscar en hun zoon Mick. Mick lijdt aan een ernstige persoonlijkheidsstoornis. Dit feit trekt een zware wissel op de diepe liefde van Valerie en Oscar. Oscar kan de druk niet aan en de relatie valt uiteen. De situatie van Mick verergert en Valerie komt voor uiterst lastige dilemma’s te staan.

“Maar het probleem is dat niemand ook maar iets weet. Jullie hebben geen idee! Je denkt misschien dat je het kunt bevatten, maar dat is niet zo.”

Het verhaal wordt wisselend verteld vanuit het perspectief van moeder en zoon. Vooral de visie van de gewelddadige en manipulatieve Mick bezorgt je met regelmaat de rillingen over je rug! De uiterst enge gedachten van de twaalfjarige Mick, zijn bijzonder geloofwaardig en gelijktijdig volkomen verbijsterend beschreven door de auteurs. Een psychopaat in de dop!

“Mick loopt rood aan, en zijn ogen schieten van Oscar naar mij. Hij prikt zijn vinger hard in de eidooier en maakt hem met wilde, krassende bewegingen helemaal stuk, tot het eigeel over het hele bord verspreid is. Hij staart naar de ravage van zachte, witgele derrie die hij gecreëerd heeft. Al zijn bewegingen lopen vast. Het is alsof de lucht rondom hem stilstaat. Gevangen in een woede vacuüm dat elk moment kan ontploffen of imploderen.”

Chantal en Priscilla moeten uitgebreid research hebben gepleegd aangezien zij –bijvoorbeeld- geen van beiden moeder zijn. Toch weten zij zich uiterst kundig in te leven in de moedergevoelens die Valerie koestert jegens Mick. Bestaat ‘onvoorwaardelijke moederliefde’ dan toch?

Huiveringwekkend, aangrijpend en emotioneel, dat is ‘Zonder jou’!

Over de auteurs

Chantal van Gastel schrijft al haar hele leven. Eerder publiceerde ze korte verhalen in diverse tijdschriften en de roman ‘Zwaar verliefd’. Op zeker moment stelt haar zus Priscilla voor om samen een thriller te schrijven. ‘Zonder jou’ is een feit.

Uitvoering Uitgeverij HarperCollins

Paperback, 384 pagina’s

ISBN10 9402715908

ISBN13 9789402715903


Over Hanneke van de Water

Met mijn hond en drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een gedachte over “‘Zonder jou!’: Huiveringwekkend en emotioneel!

  • Tineke

    Ik vond het een verschrikkelijk boek, het blijft in je hoofd zitten en soms durfde ik gewoon niet verder te lezen bang wat Mick ging doen.
    Ik lees heus wel vaker thrillers van diverse schrijvers maar dit boek bezorgde me de rillingen.

    Ik ben een groot fan van Chantal van Gastel en heb al haar boeken meerdere keren gelezen maar geef mij maar de boeken met een happy end.