‘Zo puur als chocola’: plezierige feelgood roman


Afbeeldingsresultaat voor zo puur als chocola reina crispijnReina Crispijn brengt met ‘Zo puur als chocola’ een bitterzoete feelgoodroman over alle lagen van Amsterdam. ‘Zo puur als chocola’ is boven alles een lekker boek over de opgeklopte omroepwereld, de aanstellerige hipsteriteiten en het Amsterdamse leven in al zijn facetten.

Mijn visie

‘Zo puur als chocola’ is opnieuw een zeer plezierige feelgood roman van de hand van Reina Crispijn. Het is feitelijk het vervolg op ‘Bonbons voor een gebroken hart’ en ‘Bittere chocola’, maar de boeken kunnen goed los van elkaar en in willekeurige volgorde worden gelezen.

“Met intens genoegen keek Daisy naar het drukke gewoel van de Albert Cuyp-markt. Vrouwen in de meest aparte kleding dromden voor de kraampjes en mannen stonden in groepjes bijeen om de dagelijkse roddels uit te wisselen. Hoeveel nationaliteiten liepen hier wel niet rond, vroeg Daisy zich af.”

Crispijn heeft een fijne en onderhoudende schrijfstijl. Haar dialogen kloppen en verlopen heel natuurlijk. Haar personages zijn niet zozeer heel bijzonder als wel zeer geloofwaardig neergezet. Je kent ze, je komt ze op straat en in de bus tegen. Zo is het ook met de verhalen die deze auteur vertelt. Het kan allemaal werkelijk gebeurd zijn. Je gelooft elk woord en haar boeken geven je een prettig gevoel. Goh…zou daar de term ‘feelgood’ vandaan komen….

‘Amsterdam zag eruit als een ouderwetse kerstkaart: de Sint Nicolaasbasiliek met de besneeuwde torens tegen de blauwe hemel, het ouderwetse Noord-Hollandse Koffiehuis en de hoge koopmanshuizen aan de overkant van het water met hun witte daken die weerspiegelden in het water..”

Conclusie, ‘Zo puur als chocola’ is een fijn boek, dat eenzelfde gevoel achterlaat.

Over de auteur

Reina Crispijn schrijft romans, alleen en samen met haar zus Margreet. Ze is de auteur van onder meer ‘Meiden van de markt’, ‘Bonbons voor een gebroken hart’ en ‘Bittere chocolade’. Zij is winnares van de Valentijnsprijs 2016.

Uitvoering

Uitgeverij: Zomer & Keuning

Uitvoering: Paperback, 240 pagina’s

ISBN10 9401907897

ISBN13 9789401907897

 


Over Hanneke van de Water

Met mijn drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.