Zes duistere redenen


Zes duistere redenen kent niet één, maar zes hoofdpersonen, te weten de kinderen van Frazer Lattimer. De familie Lattimer is een welgestelde familie, maar stuk voor stuk zijn ze, op zijn minst, een beetje bijzonder. Aan het hoofd van de familie staat Frazer; een man die weinig geliefd is bij zijn kinderen.

Toch geven zij stuk voor stuk gehoor aan de oproep van hun vader om naar huis te komen om de terugkeer van de verloren zoon Adam, die tien jaar eerder verdween, te vieren op zijn jacht. Zo kan het zijn dat James, Ellen, Kate, Ryan, Clio én Adam naar de reünie gaan. Vader Frazer zal de avond echter niet overleven. Was het een ongeluk of heeft een van hen….

Rechercheur Downes onderzoekt de dood van Frazer Lattimer en ontdekt al snel dat alle zes kinderen een motief hebben om hun vader dood te wensen. Downes gelooft beslist niet in een ongeluk. Langzaam maar zeker legt het onderzoek de onderlinge verhoudingen bloot.

“We hebben allemaal wel eens ruzie met mijn vader gehad, op een bepaald punt in ons leven, zei ze. Dit weekend waren er ook ruzies, over van alles en nog wat. Gisteren heb ik hem nog uitgefoeterd om de manier waarop hij mijn moeder ooit behandelde, jaren geleden.”

Spain weet haar –toch al bijzondere- personages uitstekend te karakteriseren en alleen dat maakt Zes duistere redenen al tot een genoegen. Het boek staat niet bol van de gebeurtenissen, maar toch heerst er een continue spanning die de lezer in zijn greep houdt. De constructie is bovendien zeer plezierig aangezien Spain het verhaal vertelt vanuit het perspectief van elk van de kinderen en die van Rob Downes. Bovendien bestaat Zes duistere reden uit drie delen met bijbehorende tijdspanne, waardoor de lezer ontdekt wat de verdwijning van Adam heeft ingeluid.

“Adam was teruggekeerd op zijn eigen voorwaarden. Succesvol. Rijk. Daar had zijn vader bewondering voor, ook al misgunde hij dat zijn zoon. Het was belangrijk voor Frazer Lattimer dat mensen hem nodig hadden. Dat koesterde hij.”

Met Zes duistere redenen levert Spain een boeiend en spannend boek af met psychologische kenmerken en een zeer verrassend plot.

De auteur

Jo Spain werkte eerder als adviseur op Economische Zaken bij het Ierse parlement. Haar debuut ‘Ik beken’ werd een bestseller in Ierland. Ze woont met haar man en vier kinderen in Dublin.

Uitvoering

Uitgeverij De Fontein

ISBN: 9789026153280

Paperback, 336 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.

http://ht-c-communicatie.nl/

Over Hanneke van de Water

Met mijn hond en drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.