Wraak


Politieinspecteur Arthur VanLoo had zich voorgenomen om na zijn pensioen te gaan reizen met zijn vrouw Velo. Voordat hij deze fijne plannen ten uitvoer kan brengen komt Velo echter te overlijden en moet Arthur alleen verder. Doordat hun gezamenlijke woning teveel herinneringen herbergt, verhuist Arthur naar een rustoord. Ook daar weet hij echter niet te ontkomen aan het monster dat depressie heet.

“Haar laatste dagen hier op deze wereld. Arthur had haar zien wegkwijnen. Zijn altijd levenslustige vrouwtje, ook als was ze niet meer de jongste. Ze mocht gezien worden.”

Velo was kunstenares en wanneer Arthur weer enigszins is opgekrabbeld uit zijn depressie,  komt hij er achter dat haar kunstwerken niet alleen verkocht zijn, maar dat deze verkoop levens heeft gekost. Arthur gaat op zoek naar de dader, maar wordt daarbij gehinderd door een vrijgelaten veroordeelde van een veertig jaar oude zaak, die hem koste wat kost wil laten hangen…

“Plots, het was een gevoel alsof er tweehonderd tachtig volt door zijn lichaam schoot. Hij bleef als verlamd zitten. Aan zijn rechterzijde aan een tafel zat een man met zijn rug naar hem toe. Hij had hem niet eerder opgemerkt, waarschijnlijk omdat hij was gefixeerd op de geheimzinnige dame.”

De boeken van Jacobs kenmerken zich door een aangename combinatie van feiten en fictie. De schrijfstijl van deze auteur is uniek, toegankelijk en voorzien van een charmant Vlaams sausje. De wijze waarop hij de spanning opbouwt is mooi subtiel. Jacobs weet bovendien zijn personages uitgekiend neer te zetten, waarbij uiteraard Arthur in dit geval het meest uitgesproken over het voetlicht komt. De lezer leert Arthur goed kennen door de goed verwoorde gedachten van dit personage.

De opbouw en constructie van het verhaal zijn gedetailleerd, waarbij de spanning evenwel steeds wat verder oploopt en het geen moment saai wordt. Bovendien maakt Jacobs gebruik van enkele goed gekozen plotwendingen die voor verassingen zorgen.

De auteur

Zijn hele leven al schreef Camille Jacobs verschillende manuscripten en gedichten. Na herhaaldelijk aandringen van vrienden en kennissen besloot hij dan toch uiteindelijk met Wraak zijn eerste boek uit te geven.

Uitvoering

Uitgeverij Boekengilde

ISBN: 9789463237345

Paperback, 276 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.

http://ht-c-communicatie.nl/

Over Hanneke van de Water

Met mijn hond en drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.