‘Witte zwanen, grijze zwanen: ’heerlijke feel good roman’!


witte zwanen grijze zwanen

‘Witte zwanen, grijze zwanen’ is een weerzien met Anna, een charmante en sympathieke vijftiger. Anna was eveneens de hoofdpersoon in ‘Hond in een kegelspel’; het debuut van auteur Vivianne Gerits.

Wanneer de vader van Anna en haar zuster Sien overlijdt, komen er tijdens het leeghalen van het ouderlijk huis, een aantal documenten tevoorschijn, waaronder een dagboek. Met enige schroom leest Anna het dagboek van haar vader waarin hij de tijd beschrijft dat hij, gedurende de Tweede Wereldoorlog, op een boerderij in Friesland woonde en werkte.

Anna besluit tot een ‘memory-trip’ naar Friesland om te kijken of ze daar de boerderij kan terugvinden waar haar vader destijds verbleef en wellicht zelfs zijn jeugdliefde …..

Zal het Anna lukken om de boerderij en haar bewoners terug te vinden? Je leest het in ‘Witte zwanen, grijze zwanen’.

Visie van de recensent

In deze tweede roman van Gerits maakt de lezer (opnieuw) kennis met Anna, haar buurvrouw Marie, zus Sien en nichtje Eline. Dit boek kan zonder mankeren het etiket ‘feel good roman’ opgeplakt krijgen. De lezer neemt kennis van de belevenissen van hoofdpersoon Anna en de mensen om haar heen. Mooie (nieuwe) vriendschappen, aangename ontmoetingen en romantiek zijn de ingrediënten van deze uiterst plezierige roman.

“De zon gaat bijna onder en boven hun hoofden varen twee heteluchtballonnen voorbij op zoek naar een landingsplaats. Ze horen het aanblazen van het vuur in de ballonnen om ze op een bepaalde hoogte te houden. Het is indrukwekkend om ze traag en statig laag over de haven te zien komen.”

De positieve levenshouding van Anna en de plezierige relatie die zij heeft met haar familieleden en buurvrouw, geven de lezer simpelweg een prettig gevoel.

“Anna lacht en knipoogt naar hem. Als ik meer wil weten, kom ik zeker langs Janus. Nu heb je me al geweldig geholpen. Bedankt! Ik had nooit verwacht dat ik al zo snel een goed spoor zou vinden.

Gerits beschikt over een ritmische en vertellende schrijfstijl waarmee zij haar lezers weet te boeien, zelfs in het ‘alledaagse’. De wijze waarop zij haar personages en hun emoties beschrijft, getuigt bovendien van een krachtig empathisch vermogen waardoor de lezer zich met hen kan identificeren en je hen in je hart sluit.

“Jan zit naast Anna en hij neemt haar had vast. Het verhaal raakt ook hem diep. Wat een avond! Het gaat hier over veel meer dan zomaar een onbekende saboteur. Dit alles is een vreselijke wraakactie voor een afgewezen liefde.””

Kortom, na de debuutroman ‘Hond in een kegelspel’ is dit opnieuw een zeer plezierige en onderhoudende roman van de hand van Gerits. Qua schrijfstijl overtreft het, wat uw recensent betreft, het eerste boek van deze auteur.

Over de auteur

Viviane Gerits (1956) leeft al heel haar volwassen wereld in Antwerpen. Ze studeerde gezinswetenschappen en gezondheidspsychologie. ‘Hond in een kegelspel’ was haar debuutroman. Binnenkort verschijnt haar twee roman ‘Witte zwanen, grijze zwanen’.

Uitvoering

Verschijnt in september 2016 bij Uitgeverij aquaZZ.

 


Over Hanneke van de Water

Met mijn drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.