Winter in de B&B


In ‘Winter in de B&B’ staat Hanne centraal. Hanne is een jonge vrouw die in een klein appartementje in de stad woont en probeert rond te komen van het salaris dat ze verdient met een job waar ze geen enkel plezier aan beleeft. Wanneer ze, totaal onverwacht, een vakantiehuis in de Ardennen erft van haar voormalige buurvrouw met wie zij een bijzondere vriendschap had opgebouwd, verandert dat haar hele leven.

“Drie jaar geleden was Mathilde een van mijn beste vriendinnen. Misschien wel mijn allerbeste vriendin, al had ik dat nooit toegegeven aan Jade, Julia en Kristie (nu daarentegen zou ik dat metéén doen), al kon ik met haar niet uitgaan en dansen, aangezien ze in de zeventig en slecht ter been was. Maar we konden uren praten en zij kon luisteren als geen ander.”

Het vakantiehuis blijkt een royale villa met gigantische tuin te zijn en het is haar moeder die haar ervan weet te overtuigen om er een bed and breakfast in te beginnen. Samen trekken ze naar de Ardennen en proberen ze een nieuw leven én een bedrijf op te bouwen. Maar niet iedereen ziet hen even graag komen. Hanne doet er alles aan om het respect van de plaatselijke bewoners te winnen.

“Ik vind het vreselijk dat Lucas dit moet zien. Ik ben zelf ook totaal in de war, want ik weet oprecht niet meer wiens lippen ik nu het liefst op de mijne wil voelen.”

‘Winter in de B&B’ is het eerste deel van een feelgoodreeks en het mag gezegd, het is een fijn en veelbelovend begin. De Kock weet haar lezers te raken en te amuseren met haar toegankelijke verhaal over de levensperikelen van Hanne, haar moeder en de dorpsgenoten rondom het idyllische B&B. Maar ook over de mannen in haar leven. De Kock heeft een toegankelijke schrijfstijl en weet haar personages prima te karakteriseren. Ze doet dat op een wijze waardoor je als lezer werkelijk met hen meeleeft.

Kortom, ‘Winter in de B&B’ is een fijn, romantisch verhaal dat doet uitkijken naar het volgende deel.

Over de auteur

Kaat De Kock (1975), studeerde Germaanse taal- en letterkunde en werkt als freelance redacteur en vertaler voor verschillende media. Ze woont met haar man en dochter in Antwerpen. In haar vrije tijd leest ze veel, gaat ze graag eten (en drinken) met vriendinnen, onderneemt ze regelmatig city-trips, scoort ze zo goedkoop mogelijk jurkjes op rommelmarkten en studeert ze Deens. Naast Youn Adult boeken schrijft de Kock ook het vervolgverhaal ‘Lies’ in Flair en het jaarlijkse zomerverhaal voor datzelfde tijdschrift.

Uitvoering

Uitgeverij Hamley Books

ISBN: 9789464208481, 9789464208498

Paperback, 300 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent. http://ht-c-communicatie.nl/


Over Hanneke van de Water

Met mijn hond en drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.