Wij hebben een geheimpje


‘Wij hebben een geheimpje’ is de nieuwste thriller van Mariska Noordeloos, een auteur voor wie ik heel veel respect heb. Ga er maar aan staan om, met dyslexie, boeken te schrijven. Noordeloos heeft gaandeweg haar schroom overwonnen en heeft inmiddels zes razendspannende thrillers op haar naam staan.

Ja, het feit dat zij dyslectisch is, is zeker een belemmering, maar haar verhalend vermogen is daarentegen enorm goed. In samenwerking met een en liefst meerdere redacteuren, zet zij ijzersterke verhalen neer. De redactie van haar laatste, ‘Wij hebben een geheimpje’, had wat mij betreft wat beter gekund, maar mensen, wat een verhaal weer! Aangrijpend en tenenkrommend spannend. Noordeloos schrijft direct en zonder omwegen, hetgeen betekent dat haar boeken niet bestemd zijn voor tere zieltjes. Zij weet bovendien haar personages prima te karakteriseren en het bijzondere daarbij is dat je als lezer soms zelfs wat symphatie kan opbrengen voor de minder aangename personages.

‘Wij hebben geheimpje’ kent bovendien een bijzonder rakend thema: pedofilie. Een thema dat niemand onberoerd laat. Marianne, het hoofdpersonage, zal bij veel lezers tegelijkertijd medeleven en irritatie opwekken. Haar echtgenoot, Remon, vergrijpt zich met regelmaat aan jonge kinderen, maar Marianne blijft hem, zelfs wanneer ze de feiten nauwelijks nog kan negeren, achter hem staan. Liefde voor haar man, in combinatie met angst, liggen daaraan ten grondslag. Veel lezers zullen dat met stijgend ongeloof aanzien, maar het gebeurt…meer dan wij willen geloven.

Kortom, ‘Wij hebben een geheimpje’ is opnieuw een beklijvend en uiterst spannend boek van deze auteur.

Over de auteur

Mariska Noordeloos (1970) heeft een cafetaria in Noord-Holland. Ze is getrouwd met Wilbert en samen hebben zij twee zoons. In 2017 debuteerde zij met ‘Het spel is uit’. Daarna verschenen ‘Verliezen van jezelf’, ‘Hel op aarde’, ‘Weet jij wie ik ben?’ en ‘Ik zie jou, zie jij mij?’.

Uitvoering

Nederlands |Paperback | ISBN 9789492719577 |252 pagina’s | Uitgeverij Keytree.

Over Hanneke van de Water

Hanneke van de Water (1960), eigenaar van To-taal Communicatie, literair agent, boekmarketeer en recensent. http://to-taalcommunicatie.nl/


Over Hanneke van de Water

Met mijn drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.