Was er maar een recept voor rouwen


In Siebengewald runden Theo en Anneliese samen restaurant De Bourgondische Hoeve. Een restaurant met vele extra’s. Zij deden dat gepassioneerd en sámen. Totdat het noodlot toesloeg. Theo werd ziek en overleed kort daarna. Hoe ga je daar als achterblijvende partner én ondernemer mee om? Anneliese kon zich niet permitteren zich geheel en al aan haar rouw over te geven. Met haar Theo in gedachten, herpakt Anneliese zich. Zij zet het gezamenlijke levenswerk voort én schrijft een boek. ‘Was er maar een recept voor rouwen’.

In dit boek verhaalt Anneliese over haar zoektocht naar haar nieuwe ‘geamputeerde ik’.

“Op het moment dat we hoorden hoe ernstig ziek Theo was, had ik hem beloofd dat we de familie en vrienden zoveel mogelijk via de mail op de hoogte zouden houden. Met uiteraard tussendoor de nodige telefoontjes. Het was Theo’s wens de tijd die ons samen nog was gegeven heel bewust met ons tweetjes door te brengen, te beleven.”

Vonk heeft kans gezien om haar verdriet, strijd én haar doorzettingsvermogen op openhartige en aangrijpende wijze op papier te zetten. Haar emoties zullen voor velen herkenbaar zijn, maar zijn nergens teveel. Alleen daarom verdient deze auteur alle lof en bewondering.

“Na een zeer korte nacht schoof ik dinsdagochtend aan bij de anderen voor het ontbijt. Ik wist dat nu het moment daar was om alles wat Theo en ik hadden besproken om te gaan zetten in daden.”

Vonk neemt haar lezers mee in haar leven; eerst samen met Theo, daarna –noodgedwongen- alleen. Ook de vermoeidheid die op enig moment onvermijdelijk toeslaat en de wijze waarop ze die overwon, heeft zij krachtig en kwetsbaar omschreven.

Kortom, een heel mooi werk dat voor velen die in een gelijke situatie verkeren of verkeerd hebben, troost biedt.

Over de auteur

Anneliese Vonk – van der Zanden is geboren in Schaijk (1958). In 1976 leert zij Theo Vonk

kennen die als Chef-Kok aan het werk gaat in Restaurant Netje’s Hof in Schaijk. Zij trouwen in 1980 en een jaar later starten zij hun eerste restaurant: Le Hibou in Wijchen. Acht jaar later toveren zij de burgemeesterswoning om tot hun tweede restaurant: ’t Wichlant, wederom in Wijchen. Hier worden Theo’s kookkunsten beloond met een Bib Gourmand door de Guide Michelin. Na 9 jaar ontstaat het verlangen om terug te gaan naar de basis. En de locatie daarvoor, een boerderij met een hectare grond, wordt gevonden in Siebengewald. Een streekrestaurant pur sang met een grote moestuin, kas, kruidentuin, boomgaard en weide met kippen en varkens.

Uitvoering

Het boek telt 245 pagina’s en is in eigen beheer uitgegeven Het is te koop bij De Bourgondische Hoeve, Pannenweg 4 in Siebengewald en kost 17,50. Bestellen kan via

www.debourgondischehoeve.nl

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.

http://ht-c-communicatie.nl/

 

 


Over Hanneke van de Water

Met mijn drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.