Vlieg met Adriana mee naar de zon! 2


De hoofdrol in deze roman is weggelegd voor Adriana Woezelberg. Adriana heeft als jong meisje al de droom om ooit een groot vliegtuig te besturen. Na vijf jaar werkzaam te zijn geweest als stewardess, vat ze de moed op zich aan te melden voor de pilotenopleiding. Dan slaan echter de twijfels toe. Ze wil eerlijk zijn, vooral naar zichzelf, ze mag geen geheimen meer hebben.

Op het vliegveld in Marokko ontmoette ze Nadal, een knappe piloot. De vonk slaat meteen over en ze spreken af om elkaar in Barcelona te ontmoeten. Daar spat de prille romance echter uiteen, wanneer Nadal erachter komt dat Adriana lijdt aan een bipolaire stoornis en medicatie moet slikken.

Adriana zal haar angsten moeten zien te overwinnen. Lukt het haar om ondanks alle obstakels haar droom waar te maken en piloot te worden? En weten Nadal en zij hun moeilijke start te overwinnen?

Met ‘Vlieg met Adriana mee naar de zon!’ heeft Seubers een zowel aangrijpende als romantische roman afgeleverd. Het romantische element zorgt ervoor dat het zware onderwerp met enige luchtigheid tegemoet getreden wordt, zonder de ernst teniet te doen. Knap gedaan.

De worsteling van het hoofdpersonage wordt fraai in woorden gevat door de auteur, die overigens een fijne, toegankelijke schrijfstijl hanteert. Het feit dat zij de tegenstellingen tussen enerzijds de heftigheid van het leven met een bipolaire stoornis en anderzijds de romantiek en het doorzettingsvermogen van haar hoofdpersonage heeft weten te combineren, maken ‘Vlieg met Adriana mee naar de zon!’ tot een fijn en onderhoudend boek.

Over de auteur

Alie Seubers – Lufting geboren in Dalerveen (1960) woont in Annen. Seubers is jaren kapster geweest en heeft zich omgeschoold tot bloemist. Ze heeft een eigen bloemenbedrijf FleurAlie del Arte. Het schrijven is ontstaan op Vlieland. Ze is lid van de Drentse Schrieversclub en naast het schrijven is zij molenaar bij twee molens. Ze wandelt iedere dag in de natuur en speelt saxofoon. Vlieg met Adriana mee naar de zon! is haar zesde boek.

Eerder verschenen van de hand van deze auteur: De Toekomst van Mathilda, Het rode schrift, Kabouter Binky Bim en de giraffen die blaffen, Stilte onder water en Storm op komst.

Uitvoering

Uitgeverij aquaZZ

ISBN: 9789083369129

Paperback, 201 pagina’s

Over Hanneke van de Water

Hanneke van de Water (1960), eigenaar van To-taal Communicatie, literair agent, boekmarketeer, uitgever en recensent. http://to-taalcommunicatie.nl/


Over Hanneke van de Water

Met mijn drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 gedachten over “Vlieg met Adriana mee naar de zon!