Vijftig: een amusante bundel


Het boek
‘Vijftig’ is een bundel van, jawel vijftig, columns van Ina Hollander. De onderwerpen zijn van alledag. De onderwerpen zijn divers en variëren van kinderen en vrienden tot relaties, doktersbezoek en de wereld willen verbeteren.

Visie van de recensent
Hollander ziet kans om van alledaagse onderwerpen een bijzonderheid te maken. Simpelweg door haar wijze van benadering. Haar schrijfstijl kenmerkt zich door een grote mate van toegankelijkheid. Zij vertelt beeldend en maakt gebruik van originele woordgrappen die je zeker een glimlach zullen ontlokken.

De lezer die diepgang verwacht zal derhalve worden teleurgesteld. De korte columns zijn puur bedoeld om te amuseren en daar slaagt Hollander in. Toch kan ik mij, op basis van haar andere werk, niet aan de indruk onttrekken dat Hollander tot een boek van een hoger niveau in staat is.

Desondanks is ‘Vijftig’ een leuk boekje om jezelf of iemand anders cadeau te doen.

“Hoe vertel ik op een goede manier dat ik al jaren de boel besodemieter? Dat ik als een valse priester het ene predik en het ander doe? Hoe schaamteloos is het om vele jaren, zeg maar gerust decennia lang, te oordelen over hen die er wel open en eerlijk voor uitkomen.”

Wanneer je wilt weten waar Hollander het in deze column over heeft, dan …. lees je ‘Vijftig’!

Over de auteur
Ina Hollander (1961) is freelance columniste voor het Noord-Hollands Dagblad. Daarnaast schrijft zij reisblogs en korte verhalen.

Uitvoering
Uitgever Godijn Publishers
Paperback, 140 pagina’s
ISBN10 9492115050
ISBN13 9789492115058

 


Over Hanneke van de Water

Met mijn drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.