Verstild water 1


Sanne is het hoofdpersonage in Verstild water. Sanne woont, samen met meneer Jansen in Zaandam. Om verwarring te voorkomen; meneer Jansen is … haar kat. Sanne probeert haar leven weer inhoud te geven na de verdwijning van haar partner Max. Max verdween drie maanden eerder spoorloos en sindsdien ontbreekt elk spoor van de man die Sanne door en door dacht te kennen.

“Toen ik hoorde dat Max nog steeds niet gevonden was vond ik dat ik je moest benaderen. Ik weet dat jullie nog niet heel lang samenwoonden en misschien heb ik informatie die jij niet hebt.”

Natuurlijk kan Sanne zijn verdwijning niet zomaar naast zich neerleggen; ze moet weten wat er is gebeurd. De onzekerheid laat zijn sporen na. Haar zoektocht, waarin ze wordt bijgestaan door zowel oude als nieuwe vrienden, brengt haar steeds iets dichter bij de ontrafeling van de verdwijning van Max. Ze komt daarbij terecht in Den Helder. Deze stad brengt haar de bizarre waarheid. Welke geheimen gaan er schuil onder het verstilde water?

“Wagemaker kijkt haar aan en pakt het gesprek over. We hebben de beelden teruggezien en Max is erop te zien. Hij had daar een afspraak met iemand. Sanne kijkt verbaasd op. Een afspraak. Daar? Op dat verlaten plekje? Met wie? Een vrouw? Toch Lisette? Nu is ze echt compleet in de war.”

Met Verstild water levert Karin Bijl een veelbelovend debuut af. Haar schrijfkilometers deed deze auteur op middels het schrijven van korte verhaal en dat zij niet geheel onervaren is, is te merken. Bijl hanteert een vlotte en toegankelijke schrijfstijl en de constructie van het verhaal rond Sanne en de verdwijning van haar Max, is prima.

Bovendien weet Bijl haar personages op plezierige wijze over het voetlicht te brengen; lezers zullen ongetwijfeld meeleven met Sanne die nogal wat voor haar kiezen krijgt. De karakteriseringen focussen wel voornamelijk op de belangrijkste personages; een verbeterpunt zou nog kunnen zijn om ook de sub-personages iets meer te belichten. De diverse plotwendingen en perspectiefwisselingen zijn goed verwerkt in het geheel en de spanningsopbouw leidt naar een verrassend plot.

Kortom, Verstild water is een veelbelovend debuut en we zullen ongetwijfeld nog meer van deze debutante horen!

De auteur

Karin Bijl, geboren in Westzaan en woonachtig in Den Helder met haar vier katten, haar konijn en haar man, besefte in 2017 dat de verhalen die ze altijd al schreef ook een boek zouden kunnen worden. Verstild water is haar debuut. Een volgend manuscript is overigens al in vergevorderd stadium. Bijl is dol op lezen, de natuur en muziek. Deze passies zijn, evenals woonomgeving, terug te vinden in haar verhalen.

Uitvoering

Uitgeverij Leessst

ISBN: 9789491863431

Paperback, 220 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.

http://ht-c-communicatie.nl/

Over Hanneke van de Water

Met mijn hond en drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een gedachte over “Verstild water