Verraderlijk spel


Alleenstaande moeder Ella gaat met haar zoontje Finn voor een alleenstaande ouder reis, naar de Ardennen. Ze ziet uit naar een ongedwongen vakantie, tezamen met gelijkgestemden en haar zoontje. Dennis, haar ex, was niet enthousiast over haar voornemen, maar ze heeft haar plannen doorgezet. Had ze dat maar niet gedaan, want eenmaal daar verdwijnt Finn spoorloos…

Rechercheur Jasmine Ziani wordt belast met de vermissingszaak, temeer omdat ze een doorbraak wist te bewerkstelligen in een eerdere vermissingszaak. De link tussen de zaken roept veel vraagtekens op, maar Jasmine doet er alles aan om Finn weer met zijn moeder te herenigen.

“Jasmine Ziani schoot rechtop in bed en hapte naar adem. Het duurde even voordat ze zich realiseerde dat ze de droom weer had gehad. Het afschuwelijke beeld van het levenloze kind te midden van de stenenfiguur terroriseerde haar nacht na nacht.”

Het verhaal kent een tweetal verhaallijnen, die van Ella en die van Jasmine. Dat de verhaallijnen in eerste instantie naast elkaar worden gepresenteerd, veroorzaakt dat de lezer de personages goed leert kennen. Daarna komen de verhaallijnen bijeen, hetgeen Barroso knap heeft geconstrueerd.

“Ze pakte de tas van Finn van de grond en ritste hem open op het bed. Ze kon zich vaag herinneren dat ze een paar uur geleden hun losse spullen gehaast in de tassen had gepropt. Nu haalde ze alle kleertjes er langzaam uit en legde ze op het bed.”

Barroso heeft overigens het gehele verhaal uitstekend in elkaar gestoken, met diverse intelligente plotwendingen, uitstekende spanningsopbouw en fijne karakterinseringen. Zoals haar lezers van haar gewend zijn, zijn haar dialogen uiterst natuurlijk en geloofwaardig en haar schrijfstijl vlot, toegankelijk en beeldend. Maar, een van de grootste talenten van deze auteur is toch wel het in woorden vatten van de emoties van haar personages zonder daarmee over de top te gaan. De angst, twijfels en zoektocht naar zichzelf van een van de hoofdpersonages, Ella, is daar wellicht het beste voorbeeld van.

Langzaam maar zeker neemt Barroso haar lezers mee richting een uiteindelijke finale die er een is om van te smullen. 

Over de auteur

Nadine Barroso is auteur en moeder van een jong gezin. In 2016 jaar verscheen haar debuutroman ‘Ego’, gevolgd door ‘Ken mij niet’.

Uitvoering

Uitgeverij De Crime Compagnie

ISBN: 9789461096135 , 9789461096302

Paperback, 350 pagina’s

Over Hanneke van de Water

Hanneke van de Water (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent. http://ht-c-communicatie.nl/


Over Hanneke van de Water

Met mijn hond en drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.