Verknipt


De hoofdrol in ‘Verknipt’ is Lana, eigenaresse van een kleine kapsalon. Wanneer Lana wordt geconfronteerd met een man die alles weg heeft van een zwerver, raakt ze tegen wil en dank betrokken bij zijn leven. De man lijkt haar te kennen, maar Lana heeft geen idee wie hij is, al meent ze zo nu en dan wel iets bekends te zien.

Wanneer Lana, voor een korte vakantie, naar Belgie gaat, ontmoet ze de aantrekkelijke Gido. Het is liefde op het eerste gezicht, maar het verleden van Gido en de situatie, waarin Lana verzeild raakt, zorgen er voor dat het stel onzeker om elkaar heen blijft draaien. Een totaal onverwachte gebeurtenis zet hun leven volledig op zijn kop.

“Lana hoort geknerp van takjes op de grond. Er komt hulp, weet ze en ze roept zo hard ze kan: ‘Ik ben hier!’ Automatisch wil ze opstaan, maar de scherpe pijn in haar been zorgt ervoor dat ze weer op de grond zakt.’

‘Verknipt’ is een plezierige feel good roman, met de nodige spanning en romantiek. Heckman hanteert een zeer toegankelijke en warme schrijfstijl en bouwt de spanning geleidelijk verder op. De auteur weet haar hoofdpersonage goed te karakteriseren. De subpersonages hadden iets meer verdieping mogen krijgen.

De emoties van het hoofdpersonages weet Heckman goed te verwoorden en haar dialogen zijn geloofwaardig. Het verhaal kent bovendien divere plotwendingen die goed in het geheel zijn verweven.

“Ze kijkt naar hem en zijn hele houding straalt verzet uit.Mocht hij haar op enig moment ee klein beetje vertrouwd hebben, dan is daar nu nits meer van over.”

Kortom, ‘Verknipt’ is een zeer plezierige feel good die de -met name vrouwelijke lezer- een aantal ontspannend leesplezier zullen bezorgen.

Over de auteur

Petra Heckman (1965) woont met haar gezin in Swifterbant. De visuele handicap lost de auteur op met een I-phone, toetsenbordje en een slimme app. Chapeau daarvoor!  Eerder schreef zij ‘Storm in een glas wijn’, Vlinders in de storm’ en ‘Speciale ogen’.

Uitvoering

Uitgeverij Eigenzinnig

ISBN: 9789463900676

Paperback, 154 pagina’s

Over Hanneke van de Water

Hanneke van de Water (1960), eigenaar van To-taal Communicatie, literair agent, boekmarketeer en recensent. http://to-taalcommunicatie.nl/


Over Hanneke van de Water

Met mijn drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.