De verdwijning van Bernard O


cover-de-verdwijning-van-bernard-o

Bernard Overgauw is een succesvol architect. Bernard leeft en werkt volgens strakke lijnen, volmaakte Mondriaanse vlakken en foutloos gecalculeerde besluiten. Hij is getrouwd met Carin, senior intercedent bij een uitzendbureau.

“Durf je het niet? Ik had van tevoren kunnen zeggen: ik ga weg als jij je niet duidelijk uitspreekt. Er moet een oplossing komen, desnoods met hulp van buitenaf. Maar dan had ik de beslissing geforceerd. Dan was jouw reactie niet naturel geweest en zou ik me altijd hebben afgevraagd of je het echt wilde. Het had niet hoeven gaan zoals het nu gaat.”

Wanneer regelmatig terugkerende dromen zijn rust verstoren, volgt Bernard een spontane ingeving. Hij trekt zich, samen met zijn vrouw Carin, terug op een B&B-adres in een gehucht ergens op het Friese platteland. Deze ‘move’ zou bovendien hun vastgelopen relatie weer vlot moeten trekken. Dan bedenkt Bernard de perfecte oplossing om alle problemen uit de wereld te helpen. Een waterdicht plan met noodlottige gevolgen.

“Een ijskoude hand legde zich om zijn hart toen hij dacht aan wat hij een maand geleden in de weekendbijlage van The Guardian had gelezen: een uitgebreid artikel over een echtpaar van achter in de veertig dat had besloten gezamenlijk uit het leven te stappen. Hun kinderen woonden zelfstandig en leefden een leven waarbij ze duidelijk hadden gemaakt dat hun ouders overbodig waren; zelfs niet gewenst.”

Hebben de verontrustende dromen van Bernard iets te maken met de slechte relatie die hij met zijn vader had? Is de relatie van Bernard en Carin nog levensvatbaar? Helpt de oplossing die Bernard heeft bedacht inderdaad alle problemen uit de wereld? Je leest het in ‘De verdwijning van Bernard O’.

“De vrouwelijke hoofdinspecteur die hen in een lichte werkkamer ontving heette Mariska Louwman en zij deed haar uiterste best de drie lotgenoten tegenover haar op hun gemak te stellen. Ze opende het dossier dat voor haar lag. ‘Het lot van Bernard O. is voor iedereen een raadsel,’ begon ze. ‘De reden van zijn plotselinge vertrek blijft onduidelijk.”

Dat Brosens een uitstekend thrillerauteur is, leidt geen enkele twijfel. Dat betekent echter wel dat je als recensent met hoge verwachtingen aan ‘de volgende’ begint. Gelukkig werd ik niet teleurgesteld. Opnieuw levert Brosens een heerlijk boek af!

De schrijfstijl van de auteur is zo plezierig en zo verzorgd. Er zijn niet al teveel auteurs die vreselijke gebeurtenissen kunnen beschrijven zonder dat het rauw, hard of plat wordt. Wel, ik heb een verrassing voor je….Brosens kan dat dus wel.

Bovendien is Brosens kundig in het beschrijven van emoties en zijn ook in ‘De verdwijning van Bernard O’ de personages uitstekend gekarakteriseerd. Zijn dialogen zijn natuurlijk en –dus- zeer geloofwaardig. Met dit alles neemt Brosens zijn lezers aan de hand richting een verrassend plot!

Over de auteur

John Brosens (Vlissingen, 1946) is een Nederlandse schrijver van onder andere thrillers, kinder- en jeugdboeken. Af en toe publiceert hij poëzie onder het pseudoniem Adriaan Broos. Vanaf 2002 is hij fulltime auteur; daarvoor werkte hij in het onderwijs als onderwijzer, docent Engels en remedial teacher. Vanaf 2013 schrijft hij scenario’s voor korte films.

Uitvoering

Uitgeverij Stilinovi

Paperback, 282 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C-Communicatie en Marketing en boekrecensent.

http://ht-c-communicatie.nl en http://hanneketinorcenti.nl/

 

 


Over Hanneke van de Water

Met mijn drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.