‘Verdraaid goed’: eerlijke Young Adult


In ‘Verdraaid goed’ vertelt Susanne van den Beukel over Crystal. Crystal is in haar jonge jeugd zwaar gepest. Ze is nu negentien en allesbehalve los van dit verleden. Haar droom is om discjockey te worden om op die manier gezien en gerespecteerd te worden.

Visie van de recensent

‘Verdraaid goed’ is een eerlijk boek en, ondanks het zware thema, zeker geen zwartgallig verhaal. De schrijfstijl van Van den Beukel is veelbelovend. Wanneer zij doorgaat met schrijven en haar talent verder ontwikkelt, dan zal het mij niet verbazen wanneer er nog veel boeken van haar hand verschijnen.

“Al vanaf dat ze een klein meisje is, droomt ze ervan om discjockey te zijn en nu wordt de enige, goed betaalbare set voor haar neus weggegrist.”

Wat Van den Beukel zich nog wat meer eigen zou mogen maken is het oog voor detail. Sommige gebeurtenissen, personages, dialogen etc. verdienen wat nuancering. Haar schrijfstijl mag nog wat meer diepgang krijgen.

“Dan de grote stap naar buiten, onder de felle lampen en in het zicht van het overige winkelende publiek.”

Aardig detail is het feit dat de auteur diverse songteksten heeft opgenomen. Vooral voor Michael Jackson is ruim baan gemaakt.

Hoofdpersoon Crystal studeert in Rotterdam. Crystal is in haar jonge jeugd gepest en daar heeft zij nog altijd last van. Zij benijdt haar studiegenoot Mandy om diens zelfverzekerde gedrag. Ondanks haar studie weet Crystal nog niet wat zij wil gaan doen. Haar hart gaat uit naar muziek en bij gebrek aan een goede zangstem, droomt zij van een toekomst als discjockey. Deze droom deelt zij alleen met haar broer Ruben die haar aanspoort om haar droom na te streven.

“De middag gebruikt ze om de tracks met fragmenten te mixen, zodat er gevoel voor krijgt en ’s avonds kijkt ze welke mixen het beste op elkaar afgestemd zijn.”

Lukt het Crystal om discjockey te worden? Maakt zij haar dromen waar? Je leest het in ‘Verdraaid goed’.

Over de auteur

De dood van Michael Jackson is voor Susanne van den Beukel-Hendriks uit Naaldwijk een drijfveer om dit verhaal te schrijven. Na vele uren schrijven op haar schrijfkamer en herschrijven bij de schrijfwerkplaats in Delft is ‘Verdraaid goed’ een feit. ‘Verdraaid goed’ is een Young Adult boek, het eerste deel van de trilogie Verborgen littekens.

Van den Beukel wil met haar boek jongeren die gepest worden hoop bieden en hen laten zien dat ze, net als de hoofdpersoon in haar verhaal, mogen en kunnen dromen!

Van den Beukel schrijft in 2003 de verhalenbundel ‘Sam op de Rolpaal’. In 2004 volgt zij een cursus creatief schrijven bij de VAK in Delft en bij het Creatief Centrum in Naaldwijk. Zij richt de schrijfgroep Enigma op en is actief lid van Verhalensite.com. In december 2011 behaalt zij een tweede plek bij een wedstrijd van stichting DOEL. Het verhaal dat zij hiervoor inzendt, draagt de naam ‘De Reunie’ en is een korte thriller voor young adults. Van den Beukel is lid van Schrijven magazine en van de schrijfgroep ‘Schrijvers tussen de kassen’. Zij legt zich voornamelijk toe op het YA-genre.

Uitvoering

Uitgeverij Boekenbent

Paperback, 108 pagina’s

ISBN: 978-94-0214698-1

 


Over Hanneke van de Water

Met mijn drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.