Toeval, karma of herstel economie?


Na 13 jaar bij Mulder Obdam gewerkt te hebben, viel ook daar de bom. Net als veel collega-bouwbedrijven ging Mulder Obdam ten onder aan de economische crisis. Als communicatiemanager is zo’n laatste periode lastig. Zeker wanneer je optreedt als woordvoerder en je je woorden zorgvuldig moet wegen. Maar enfin, daar gaat dit bericht niet over, maar over de periode daarna..

Ik zat ineens thuis en moest even ‘op adem komen’. Niet lang daarna belde Eric Molenaar van het Noord-Hollands Dagblad of ik mee wilde werken aan een interview over Mulder Obdam en hoe nu verder. Een mooi artikel was het resultaat (zie afbeelding). Ik pakte de draad weer op, was volop aan het solliciteren en wierp mij op een aantal hele mooie non-profitklussen waar ik mijn expertise m.b.t. het communicatie vak kwijt kon en daarmee nog mensen blij maakte ook! Kortom, het mes sneed daarbij aan twee kanten. Bovendien vergat mijn netwerk mij niet en ik kwam enige tijd later met een mooi profiel als werkzoekende in de zaterdageditie van –wederom- het NHD. Een hele leuke interim opdracht als Communicatieadviseur bij het Horizon College in Alkmaar was het directe gevolg. Daarna en daarnaast actief verder gesolliciteerd en uiteindelijk kwam Personal Car Lease op mijn pad. Een klik met organisatie en directie was er snel en ik zit er prima op mijn plek.

Mijn baan als Communicatiemanager bij Personal Car Lease is voor vier dagen en aangezien ik altijd vijf dagen heb gewerkt, verwacht het UWV (terecht!) dat ik blijf solliciteren. Nu liggen de banen niet opgestapeld en zeker niet voor één dag in de week.. Het UWV stelt mij dus ook met regelmaat banen voor vijf dagen in de week voor, waar ik op moet solliciteren. Vorige week ontving ik een uitnodiging om te komen praten bij een mooie organisatie in de cateringbranche. Interessante baan als Marketing- en Communicatiemanager. Afgelopen vrijdag ben ik daar geweest en had een leuk gesprek. Diezelfde week ontving ik maar liefst twee uitnodigingen voor een tijdelijke communicatieopdracht. Er zat een hele interessante bij, te weten voor een Adviseur communicatie bevolkingsonderzoeken. Tja, als bestuurslid van Inloophuis Pisa is dat natuurlijk een onderwerp waar je wat mee kunt.

Wat ik mij nu oprecht afvraag, is dit toeval, karma of is er toch een sprankje hoop op herstel van de economie?


Over Hanneke van de Water

Met mijn drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.