Thriller trilogie van Hans Peeters: ‘Onopgelost’, Onopgehelderd’ en ‘Onbeantwoord’


alt

Auteur Hans Peeters schreef al enige tijd geleden een thrillertrilogie. Binnenkort verschijnt er een vernieuwde uitgave van deze trilogie.

In deel een van deze trilogie gaat de Londense thrillerauteur, Michael Mc. Carn, drie maanden bij de politie meedraaien om ervaringen op te doen voor zijn volgende thriller. Hij leert Sally Le Bon kennen. Sally geeft leiding aan de afdeling moordzaken. Het team tracht een aantal moorden op jonge vrouwen in hartje Londen op te lossen.

Michael krijgt gaandeweg een belangrijker rol spelen bij het oplossen van de moordzaken. Maar dan verdwijnt Sally spoorloos… Slaagt Michael erin haar tijdig te vinden?

In deel twee zetten Michael Mc. Carn en Sally Le Bon hun jacht op Rodney Leroy voort. Een fikse ruzie zet de relatie tussen de twee stevig onder druk. Bovendien besluit de burgemeester van Londen dat Michaels rol bij de politie in Londen, is uitgespeeld. Michael vertrekt naar Amerika waar zijn eerste thriller wordt verfilmd.

Maar dan wordt Sally overvallen en belandt in een kille donkere kelder. De burgemeester vraagt Michael terug te keren om te helpen bij de opsporing en bevrijding van Sally.

Maar …. ook Rodney Leroy keert terug als ambassadeur van Rusland in Londen. Michael en zijn dochter Sem worden bovendien geconfronteerd met Joan, Michaels ex-vrouw, die nog in leven blijkt te zijn. Ensceneerde Joan haar dood zelf en wat heeft zij te maken met Rodney?

In deel drie wordt London opnieuw opgeschrikt door een serie moorden op jonge vrouwen. De vrouwen zijn allemaal rond de 30 jaar, hebben allemaal een keizersnee ondergaan en dragen allemaal een ring met een geheimzinnige inscriptie. Wat is hier gaande?

Maar dan wordt de zus van Sally ontvoerd door haar eigen man en handlanger van Rodney. Er wordt bovendien een aanslag gepleegd op het appartementencomplex waar Victoria verblijft. Uiteindelijk staan Michael en Rodney oog in oog met elkaar. Weet Michael zich uit deze hachelijke situatie te redden en komen Victoria en Jayne heelhuids uit dit avontuur?

Met de trilogie (‘Onopgelost’, ‘Onopgehelderd’ en ‘Onbeantwoord’) geeft Hans Peeters blijk van een groot talent qua verhalend vermogen. De drie boeken kunnen weliswaar los van elkaar gelezen worden, maar ik adviseer de geïnteresseerde lezer met klem de trilogie in de juiste volgorde te lezen voor een optimale spanningsbeleving.

De verhalen zijn goed opgebouwd en getuigen van een zeer creatieve geest. De spanningsmomenten zijn kundig verweven en de afwisseling met de emotionele kant van de relatie tussen Sally en Michael maakt dat ook de vrouwelijke lezer veel plezier zal beleven aan deze trilogie. Michael schrikt er niet voor terug zijn emoties te tonen en dat is een verfrissend element.

Peeters heeft de samenwerking gezocht met een redacteur en deze samenwerking heeft een drietal boeken opgeleverd die nauwelijks weg te leggen zijn. De trilogie kwam al eerder op de markt en binnenkort verschijnt de verbeterde versie die gekenmerkt wordt door spanning, erotiek en romantiek. Kortom, een heerlijke combinatie voor een breed lezerspubliek. De op en neer bewegende spanningsboog maakt dat je verder wilt lezen. Je wilt weten of het goed komt. De schrijfstijl is vlot en plezierig. Werkelijk een aanrader!

Over de auteur

Hans Peeters (1958) woont met zijn vrouw in Helden. Samen hebben zij drie volwassen kinderen. Zijn liefde voor het schrijven stamt al vanaf zijn lagere schooltijd. In die tijd schreef Peeters zijn eerste verhalen. Later schreef hij ook gedichten en af en toe politie- en crimeverhalen. In 1986 wordt Peeters getroffen door een hersenbloeding. Door de lange herstelperiode en de onzekerheid of hij ooit weer geheel de oude wordt, verliest Peeters zijn baan als architect. Deze periode heeft hem echter wel anders naar het leven doen kijken. Hij begint voor zichzelf als bouwkundig en technische ontwerper, tekenaar, begeleider en start ‘In-outbooks’, een uitgeverij van –met name- levensverhalen.

Uitvoering

Paperbacks

In- outbooks

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, boekmarketeer, literair agent en recensent.

http://ht-c-communicatie.nl/


Over Hanneke van de Water

Met mijn drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.