Terugkeer 1


Terugkeer is het derde deel van een vierdelige misdaadromanserie over het leven van Steven, Jamey, Robin, Vincent en Carol Vanhoven.

Na de dramatische gebeurtenissen rondom de band Watership ontwaakt Vincent Jones uit een langdurige coma. Hij kan zich echter niets meer herinneren. Zijn arts, dokter Edward Mose, brengt hem naar Oakley House in het westen van Australie waar Jacob en Abby, vrienden van de arts, een boerderij hebben. Jacob en Abby hebben al eerder herstellende patienten onderdak geboden. Het is zaak dat Vincent zelf, gedoseerd, zijn geheugen terugkrijgt en daar niet door anderen mee wordt geconfronteerd. Dat zou te schokkend zijn voor de patient.

“FLITS … Plotseling waren daar de felle lampen, de warmte, de muziek en de vele duizenden toeschouwers weer terug in zijn gedachten. De schoten die klonken, de pijn van de kogel die hem raakte…”

Wanneer dat gebeurt, is dat voor Vincent een enorme klap. Hij is álles kwijt. Wat gaat hij doen? Gaat hij het helemaal alleen redden? En is alles wat hij zich weer herinnert ook daadwerkelijk waar of leeft hij met een valse waarheid? Hoe vindt hij de antwoorden op zijn grootste vraag: wie heeft dit alles op zijn geweten? Terugkeer gaat over herinneringen die eigenlijk te pijnlijk zijn om mee te leven.

Zoals gezegd is Terugkeer het derde deel van deze vierdelige serie. Wellicht los te lezen, maar dat is zeker niet aan te raden. Deze serie dient werkelijk in zijn geheel gelezen te worden anders mis je als lezer absoluut relevante zaken.

“Langzamerhand rijpte er een plan in zijn hoofd. Teruggaan naar Australie wilde hij nu al helemaal niet. Hij voorzag veel te veel publiciteit, zodra bekend was wat er was gebeurd. Hij wilde hoe dan ook niet in een heldenrol geplaatst worden en al helemaal niet daar, waar hij zijn geliefden had verloren.”

Dit derde deel is overigens opnieuw een uiterst intrigerend verhaal geworden met een fijne spanningsboog en goed uitgewerkte personages. Daar waar ik in het vorige deel nog gewag maakte van de enigszins staccato schrijfstijl van Ester, is daar in dit deel weinig of geen sprake van. Ook maakt de auteur meer gebruik van dialoog, hetgeen het verhaal zeker ten goede komt. Ester is werkelijk gegroeid en dat pleziert. Er is in dit deel nog slechts sprake van een enkele ongemakkelijke woordkeuze of zinsopbouw, maar dat is haar gemakkelijk vergeven.

Ook Terugkeer is weer een intrigerende, spannende thriller met een origineel én actueel thema waarmee Ester tot aan de laatste pagina de aandacht weet vast te houden. Het vleugje romantiek maakt Terugkeer áf.

Kortom, laat het vierde en afsluitende deel van deze serie maar komen!

Over de auteur

Sophie Ester is het pseudoniem van Kirstin Rozema, auteur van kinderboeken en feelgoodromans. In 2017 verscheen Ommekeer, haar thrillerdebuut en het eerste deel van een vierdelige serie, verschenen.

Uitvoering

Uitgever Ellessy Crime

ISBN:  9789086604296

Paperback

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent. http://ht-c-communicatie.nl/


Over Hanneke van de Water

Met mijn hond en drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een gedachte over “Terugkeer