Strikverhalen


Afbeeldingsresultaat voor strikverhalen sylvia vermont

‘Strikverhalen’ is een aangename verhalenbundel met een heerlijke variatie. Humor en gruwel wisselen elkaar af in deze bundel. Vermont heeft een verfrissende en boeiende schrijfstijl en een aangename veelzijdigheid die de lezer geen moment doet vervelen.

“Guido en Maschinka willen juist aan het ontbijt beginnen, als om vijf voor tien de bel gaat. ‘Dat is je vrouw toch niet?’ schrikt Maschinka. Guido trekt een denkrimpel in zijn voorhoofd. ‘Natuurlijk niet, Baukje heeft zelf een sleutel, die belt niet aan bij haar eigen huis. Ik verwacht haar niet zo vroeg. Ze hebben gisteren waarschijnlijk flink zitten pimpelen met zijn tweeën. Sinds ze met een depressie kampt, kan de slijter drie keer per jaar op vakantie.”

De aardige wendingen die Vermont aan elk verhaal weet mee te geven en de verzorgde taalbeleving van de auteur, maken deze bundel tot een aangename verrassing.

“Het is koud op de fiets en ze ritst haar jas tot bovenaan dicht. De zon heeft nog niet genoeg kracht om warmte te geven. In het gras steken de krokussen voorzichtig de kop op. Een passerende fietser laat een zware geur patchoeli achter zich. Sita herkent het kruidige luchtje van vroeger. Vivienne droeg het altijd. Bonnen en Clyde werden ze genoemd, zij en Vivienne.”

Vermont weet in elk afzonderlijk verhaal een goed sfeerbeeld te schetsen, waardoor de lezer wordt meegenomen in de situatie en op kunstige wijze weet zij de lezer telkens opnieuw op het verkeerde been te zetten. De variatie is groot; de enige overeenkomst tussen de verhalen in deze bundel is het feit dat het stuk voor stuk waargebeurde situaties kunnen zijn.

“Met gierende banden komt een auto hard aanrijden. In een snelle beweging trekt Olivia de rolstoel terug, maar ze kan niet voorkomen dat de auto Lonneke vol in de flank raakt. Er klinkt gekraakt en Lonneke’s linkerbeen buigt in een achterwaartse hoek. Ze wordt uit de stoel geslingerd en smakt met een harde klap op straat.”

Wanneer je mij overigens zou vragen wat mijn favoriete verhaal uit deze bundel is, dan kom ik waarschijnlijk uit op ‘Twee zielen met gedachten’. Een verhaal over een ongebruikelijke ontmoeting met een verrassende twist.

Over de auteur

Sylvia Vermont (1961) schrijft op de basisschool al verhalen die in de klas gretig worden gelezen. Door opleiding en werk is er weinig tijd om te schrijven, maar het verlangen om een boek te publiceren blijft knagen. In 2014 doet ze mee aan een landelijke schrijfwedstrijd en eindigt in de finale. Daardoor komt ze in aanraking met Godijn Publishing en na twee bijdragen in de cijferreeks verschijnt nu haar eigen verhalenbundel.

Uitvoering

Uitgeverij Godijn Publishing

ISBN 9789492115102

Paperback, 164 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), communicatieprofessional, tekstschrijver, (boek)marketeer, boekrecensent en literair agent. www.hanneketinorcenti.nl


Over Hanneke van de Water

Met mijn drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.