Spiegelend verleden


Amabel Cain staat centraal in ‘Spiegelend verleden’, de nieuwste roman van auteur Peter Mulhuijzen. Amabel is psychotherapeute in New York en beleeft tijdens, haar vakantie in Normandië, een schokkende ervaring op een verlaten kerkhof: een tweeledige confrontatie met haar verleden. Deze aangrijpende gebeurtenis luidt een nieuwe fase in haar leven in.

De vragen en mysteries stapelen zich op. Zo is daar de aantrekkelijke Jonathan Drew die bij haar in therapie komt. Welk mysterie verbindt hen beiden? Even raadselachtig is de terugkerende droom van de vrouw uit een andere tijd die uit een spiegel stapt en zinspeelt op iets uit Amabel’s ‘verleden achter haar verleden’. Haar leven raakt nog meer uit zijn voegen als het in New York tot een emotionele climax komt. De aanwijzing van de vrouw in de spiegel volgend, besluit Amabel terug te keren naar Wales, het toneel van haar kindertijd. Een onverwachte hereniging opent de deur naar donkere familiegeheimen die zich afspeelden in het vervloekte huis waarin zij is opgegroeid en die een groot stempel drukten op haar leven.

“Ik lig op een strand met zilverwit zand in de schaduw van palmbomen. Een stralende zon in een strakblauwe hemel kijkt op me neer en verwarmt me op een aangename manier waardoor ik me licht voel.”

Gedreven door haar verlangen weer verenigd te worden met Jonathan, gaat Amabel op zoek naar wat er verborgen is achter het mysterie dat haar onzichtbaar verbindt met de liefde van haar leven.

Dat Mulhuijzen prachtig kan schrijven behoeft geen enkel betoog en ook met ‘Spiegelend verleden’ levert deze auteur weer een indrukwekkend, gelaagd werk af. Zijn uiterst mooie en gedetailleerde schrijfstijl is op zich al een genot. Daarnaast bevat ook dit nieuwe boek van Mulhuijzen weer een bijzonder fraai en aangrjpend verhaal, waarbij de gevoelens en emoties van het hoofdpersonage heel mooi in woorden zijn gevat. Samen met zijn lezers graaft Mulhuijzen in het verleden van zijn hoofdpersoon die overigens bijzonder goed wordt gekarakteriseerd.

“Ze schuifelde weg; haar nakijkend was ik me bewust van het grote contrast tussen haar broze lichaam en haar levendige, messcherpe geest. Maar meer nog voelde ik dankbaarheid dat ik haar weer gevonden had.”

Het is mij een raadsel waarom Peter Mulhuijzen nog niet veel breder is doorgebroken. Want ook deze roman is weer een pareltje.

De auteur

Peter Mulhuijzen (1941) is auteur van ‘Eenzijn of Eenzaam?’, ‘Onderweg naar Ewa’ en ‘Schitterend Imago’. Hij is getrouwd met Maja, vader van drie kinderen waarvan twee uit een eerder huwelijk. Na een avontuurlijk leven dat hem in Australië deed belanden waar hij elf jaar in de outback heeft doorgebracht, woont hij nu in het Bayerischer Wald samen met zijn vrouw.

Uitvoering

Uitgeverij Elikser

ISBN: 9789463654449

Paperback, 424 pagina’s

Over Hanneke van de Water

Hanneke van de Water (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer, copywriter en recensent. http://ht-c-communicatie.nl/


Over Hanneke van de Water

Met mijn hond en drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.