‘Schijnoffer: boeiend en spannend! 1


foto van Arjan Boes.

In ‘Schijnoffer’ vertelt Arjan Boes het verhaal van een hoge Pr-medewerkster van de Nederlandse oliemaatschappij Exxal die, vlak voordat de uitbundige carnavalsgekte losbarst in Rio de Janeiro, wordt ontvoerd.

Wanneer de kidnappers met een onmogelijke eis komen, vreest de directeur van Exxal voor haar leven en schakelt hij zijn voormalig veiligheids-medewerker, Norman Miller, in om haar op te sporen in deze bruisende maar tevens levensgevaarlijke metropool. Miller moet alle zeilen bijzetten om niet verstrikt te raken in een ondoorzichtig web van intriges en geweld.

Arjan Boes neemt in ‘Schijnoffer’ zijn lezers mee naar het exotische, maar oh zo corrupte Brazilië. ‘Schijnoffer’ is een uitstekend geschreven thriller met een dusdanige spanningsboog dat wegleggen schier onmogelijk is.

“Met veel pijn en moeite kon hij een glas onder de kraan houden. De puinhoop in zijn appartement ontging hem volledig, zoals bijna alles aan hem voorbij ging de laatste jaren, sinds die ene catastrofale dag in augustus 2011.”

De schrijfstijl van Boes is helemaal van deze tijd. Compact en to the point; fijn! Zijn personages weet Boes uitstekend tot leven te brengen en de meeste lezers zullen een spontane sympathie opvatten voor Norman Miller en zijn doorzettingsvermogen bewonderen en waarderen.

“Op zijn hoede en gespannen tot op het bot liep hij verder naar binnen. Het eerste wat hij zag was het kleine keukentje dat leeg was. Nu hoorde hij het geluid opnieuw, maar wat krachtiger en dichterbij. Hij luisterde aandachtig en wist toen dat de vreemde, bijna dierlijke klank uit de kamer recht voor hem vandaan kwam. Aarzelend schoof hij het wapperende tussengordijn opzij dat als een lapjesdeken in een sponning van de deur hing, en wat hij toen zag, deed zijn hart een seconde stilstaan.”

Boes ziet kans om op geloofwaardige wijze het verhaal diverse keren een wending te geven waardoor je als lezer weer even helemaal op het verkeerde been wordt gezet. Uiteindelijk brengt hij de gebeurtenissen bijeen in een verrassend plot.

“Gezien de kogelgaten bij de slachtoffers moest de schutter aan de kant gestaan hebben van het oude gebouw, beredeneerde hij. Met zijn laatste krachten wankelde Norman in het donker naar de garage, hij tolde op zijn benen. Toen hij vlakbij was, hoorde hij een zacht gerochel aan zijn linkerzijde. Voorzichtig sloopt hij die kant op en zag dat achter een leeg olievat vol met kogelgaten een man op zijn buik op de grond lag.”

De kennis die de auteur bezit van Brazilië en de omstandigheden in dit land, getuigen overigens van gedegen research, hetgeen ‘Schijnoffer’ des te geloofwaardiger maakt. Bovendien weet Boes een zo helder en duidelijk beeld te schetsen van Brazilië dat je het gevoel hebt er zelf te zijn (geweest).

Kortom, ‘Schijnoffer’ is een aanrader. Boeiend en spannend!

Eerder bracht Boes dit boek uit in eigen beheer. Complimenten aan het adres van Ellessy Crime die, na mijn bemiddeling, de potentie van deze auteur zagen en het opnieuw uitbrachten. Op naar het volgende boek van Boes!

Over de auteur

Boes is geboren en getogen in Enschede, maar heeft inmiddels veel van de wereld gezien. Gefascineerd door het menselijk denken en handelen schrijft hij gedichten, columns, (reis)verhalen en blogs. In 2012 besluit hij zijn eerste boek te schrijven. Door zijn aversie tegen onrecht en zijn liefde voor motorrijden was het onderwerp snel gekozen. ‘Gerechtigheid’ werd zijn debuut.

Uitvoering

Uitgever Ellessy Crime

ISBN nummer 978-90-8660-340-4

Paperback


Over Hanneke van de Water

Met mijn hond en drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een gedachte over “‘Schijnoffer: boeiend en spannend!