Schaduw over Sardinië


‘Schaduw over Sardinië’ is het vervolg op  ‘Schaduwfamilie’, de roman waarmee Corine Kuiper in 2020 debuteerde. Lisa is, evenals in het voorgaande deel, het hoofdpersonage. Zij is getrouwd met de Italiaanse Luciano en haar mooie leven op Sardinië lijkt compleet wanneer ze onverwacht moeder wordt. Wanneer Mel, de vriendin van haar neef, vermist raakt tijdens een vakantie op Haïti, valt er echter een schaduw over Lisa’s geluk. Mels’ echtgenoot Tom blijft achter met dochtertje Romy en dat is al moeilijk genoeg, maar dan slaat het noodlot opnieuw toe en gaat Lisa op onderzoek uit.

“De telefoon gaat dit keer gelijk op voicemail. Haar telefoon staat dus uit. Waarom? De rillingen lopen over zijn rug. Romy begint te huilen. Ook dat nog, hij moet bellen maar moet eerst zijn dochter kalmeren.”

Het eerdere boek over Lisa –‘Schaduwfamilie’- en deze nieuwe telg –‘Schaduw over Sardinië’ zijn goed los van elkaar te lezen alhoewel het natuurlijk de voorkeur geniet om ze allebei en in de juiste volgorde te lezen.

De oplettende lezer, die ook ‘Schaduwfamilie’ heeft gelezen, zal constateren dat dit tweede deel, qua schrijfstijl en verhaalconstructie nóg beter is dan het eerste. Kuijper maakt een mooie ontwikkeling door als auteur en dat belooft derhalve nog meer moois van de hand van deze schrijfster. Op een enkel ongemakkelijk woord na, is de taalbeleving van deze auteur eveneens goed.

“Maar daarnaast is er meer, er is iets in haar blik dat ze niet kan thuisbrengen. Is het onzekerheid of juist vastberadenheid wat ze ziet? Of is het angst? Maar waarvoor of voor wie?”

‘Schaduw over Sardinië’ is een meeslepend en intrigerend verhaal waarbij de auteur de emoties uitstekend in woorden tot uitdrukking weet te brengen en tevens de spanning fraai weet op te bouwen. Ze hanteert daarbij een vloeiende en beeldende schrijfstijl. Dat was in ‘Schaduwfamilie’ al het geval, maar toch weet Kuijper zichzelf met dit boek te overtreffen. Bovendien lijkt zij qua genre wat op te schuiven richting het thrillergenre, ten opzichte van het romangenre waar ‘Schaduwfamilie’ toe behoorde.

Kortom, ‘Schaduw over Sardinië’ is beslist een aanrader voor de liefhebber van romans met thrilleraspecten.

De auteur

Corine Kuijper woont in Haarlem met haar Italiaanse vriend en nadat ze in 2018 begon met schrijven, debuteerde ze in 2020 met haar roman ‘Schaduwfamilie’. ‘Schaduw over Sardinië’ is het los te lezen vervolg. Inmiddels werkt Kuijper aan haar derde roman.

Uitvoering

Uitgeverij Davey Jones Publishing

ISBN: 9789464490022

Paperback, 269 pagina’s

Over Hanneke van de Water

Hanneke van de Water (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent. http://ht-c-communicatie.nl/


Over Hanneke van de Water

Met mijn hond en drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.