Schaap in wolfskleren 1


‘Schaap in wolfskleren’ vertelt het verhaal van Mees. Zo op het eerste gezicht lijkt Mees een doodnormaal meisje van twaalf jaar. De werkelijkheid is echter anders… Mees leeft namelijk niet het onbezorgde leven dat bij een twaalfjarige puber hoort. Wat voor verschrikkelijks overkomt de jonge Mees allemaal en weet zij zich staande te houden; komt er hulp? Je leest het in ‘Schaap in wolfskleren’.

“Ik laat me op bed vallen. Langzaam voel ik de tranen over mijn wangen rollen. Het begint met één traan, gevolgd door een zee van druppels.”

Een fraaie young adult over een actueel onderwerp. Met haar boek beoogd deze jonge auteur het onderwerp kindermishandeling bespreekbaar te maken.

“Ik vecht tegen mijn tranen en ik probeer mijn gedachten te verzetten, zodat ik de klappen in mijn buik en op mijn benen minder hard voel. Dan legt hij zijn elleboog op mijn keel en ben ik in één klap weer terug in de realiteit.”

‘Schaap in wolfskleren’ is geschreven vanuit de visie van het slachtoffer en dat maakt het boek extra aangrijpend. Je hebt het gevoel of de jonge Mees je haar verhaal persoonlijk aan het vertellen is. Dat heeft natuurlijk ook te maken met het feit dat Kuijpers kans ziet om, met haar vlotte schrijfstijl, het verhaal van Mees bijzonder geloofwaardig te maken. Doordat zij zelf nog jong is en gezien haar werk in het onderwijs maakt waarschijnlijk dat zij zich goed in deze leeftijdscategorie kan verplaatsen.

De dialogen in ‘Schaap in wolfskleren’ zijn natuurlijk en werkelijk. Goed gedaan. Ik denk dat menig puber zich zal kunnen identificeren met hoofdpersoon Mees.

“Ik verstop me weer onder de dekens en ik begin met het neuriën van een liedje. Ik hoor hoe hij voor mijn slaapkamerdeur staat. Met een knal vliegt mijn deur open. Ik hoor hoe hij wat moppert, maar wat hij zegt kan ik niet verstaan.”

Kortom, Merel Kuijpers heeft een knap staaltje werk afgeleverd met haar debuut. Een auteur met duidelijke potentie!

Aardig detail: er schijnen al vertrouwenspersonen op middelbare scholen te zijn die het boek gebruiken. Iets wat ik mij goed kan voorstellen aangezien Kuijpers er een aangrijpend, maar vooral geloofwaardig verhaal van heeft gemaakt.

Over de auteur

Merel Kuijpers (1996) woont sinds een jaar in het Drentse Meppel en is afgestudeerd als onderwijsassistente. Van kleins af aan is zij al bezig met het schrijven van gedichten en verhalen: “dit is altijd mijn manier geweest om mijn emoties te verwerken  Ze hoopt met haar persoonlijke schrijfstijl de lezers aan het denken te zetten en dit moeilijke onderwerp voor het voetlicht te brengen.

Uitvoering

Uitgever Boek-Scout

ISBN 978-94-0224-007-8 / 9789402240078

Paperback, 166 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.

http://ht-c-communicatie.nl/

 

 


Over Hanneke van de Water

Met mijn hond en drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een gedachte over “Schaap in wolfskleren

  • katie

    Ik heb het boek gelezen en bovenstaande recensie is zeker terecht !
    Ik denk dat daders van dit boek kunnen leren en slachtoffers hier veel baat bij kunnen hebben.