Ridders gezocht: een spannend avonturenverhaal voor de jeugdige lezer


Het boek

Danielle Springer is dol op paarden. Als zij het voor het kiezen had, dan was ze de hele dag met paarden bezig! Aan school en huiswerk heeft de jongensachtige Danielle dan ook een uitgesproken hekel. Met name omdat dat haar afhoudt van haar grote liefde voor paarden.

Wanneer haar vader haar verbiedt te gaan rijden, besluit zij -uit pure opstandigheid- een bosrit in het donker te maken. Deze rit is echter het begin van een hachelijk en spannend avontuur voor Danielle en haar vrienden. Tijdens dit avontuur ontmoet zijn niet alleen een angstaanjagende ridder, maar is zij bovendien getuige van een waar riddergevecht. En uhhh…..bestaan heksen nu wel of niet?

Je leest het allemaal in ‘Ridders gezocht’!

Visie van de recensent

Bootsman heeft een vlotte schrijfstijl die uitstekend past bij haar jeugdige doelgroep. Ondanks dat de titel anders doet vermoeden, bevat Ridders gezocht veel herkenbare situaties voor (voormalige) ponymeisjes.

Rondom het lekkere spannende verhaal, verweeft de auteur tal van fijne aanwijzingen over de omgang met paarden. Bootsman heeft zich overigens laten inspireren door de Academische Rijkunst; een bijzonder verrassende combinatie!

Kortom, een spannend avonturenverhaal voor jongens en meisjes vanaf acht à negen jaar.

Over de auteur

Bootsman, die haar boek zelf heeft uitgegeven, begon met schrijven na een burn-out waarbij ze de grip op woorden verloor. Door het lezen van kinderboeken kreeg ze de kennis van woorden weer terug. Vervolgens ontplooide zich het plan om zelf een kinderboek te schrijven.

Bootsman heeft haar kinderboek ‘Ridders Gezocht, de Nachtridder’ in eigen beheer uitgegeven.

Verkrijgbaarheid

Het boek is te bestellen via www.riddersgezocht.nl.


Over Hanneke van de Water

Met mijn hond en drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.