Reset!


Afbeeldingsresultaat voor reset erik jan koedijk

Hoe staan we er over tien of twintig jaar voor? Hoe leven we dan én hoe werken we dan. Alles verandert razendsnel. De een vindt dat beangstigend, de ander ziet kansen. Erik Jan Koedijk helpt je met ‘Reset!’ om vooral de kansen te zien.

Koedijk heeft veel ervaring in het samenbrengen van mensen binnen organisaties en dat maakt die organisaties succesvol. Gebaseerd op zijn royale ervaring ontwikkelde hij het COW-model (Collaboration, Organisation en Wellbeing). Een model dat slechts 9 stappen omvat waarmee elke organisatie kan veranderen, ofwel zichzelf kan ‘resetten’.

“Bij grotere organisaties is ICT vaak een doel op zich geworden. Er zijn ooit grote investeringen gedaan in een systeem, waarna dit systeem leidend is geworden. Vaak kan er meer niet dan wel.”

De vele voorbeelden en tips in ‘Reset!’ maken dit boek tot een helder, transparant en inspirerend geheel. Geschreven in een fijne, enthousiasmerende stijl waardoor je de neiging hebt om direct te beginnen!

“Kortom: denk in mogelijkheden. Betrek alle stakeholders zo vroeg mogelijk als je een nieuw systeem wilt bedenken of een systeem anders wilt inrichten en maak gebruik van tools die er al zijn. Kijk eens wat er op internet beschikbaar is aan handige apps en plug-ins.”

Elk hoofdstuk begint met een voorbeeld, gevolgd door een introductie en een uitleg van de te nemen stappen en acties. De stappen geeft de auteur aan met een icoon dat door het gehele boek terugkeert. In ieder hoofdstuk zijn ook een aantal tips opgenomen; ook die zijn voorzien van een terugkerend icoontje. Het boek geeft overigens ook toegang tot een e-book met veel links. Deze links stellen de lezer in de gelegenheid zich nader te verdiepen in diverse onderwerpen. Nuttig!

“Experimenteren betekent ook dat er risico’s worden genomen, en dan is de kans op het maken van fouten evident. Beschuldig elkaar niet als er iets misgaat, maar evalueer hoe dit kon gebeuren, hoe dit in de toekomst voorkomen kan worden en waar het beter kan. Als er iets misgaat, kan dit immers ook innovatie opleveren.”

De 9 stappen hebben allemaal een eigen hoofdstuk toebedeeld gekregen en Koedijk laat in elk hoofdstuk een expert aan het woord. Hij doet dat in de vorm van interviews, waardoor het alles behalve droge kost is. Arko van Brakel, Guendaline Stinkens, Ment Kuiper, Martin Hersman, Henkjan Smits, Paul van Musscher, Jeen de Spa, Kevin Mitnick en Rob Top passeren de revue en vertellen over hun business en de lessen die zij daaruit leerden.

In de enorme hoeveelheid managementboeken die er jaarlijks worden uitgebracht is Koedijks ‘Reset!’ en verfrissende uitzondering waarin Koedijk uiterst actuele issues aan de orde stelt en ook zijn eigen loopbaan, inclusief ups en downs, uitlicht.

Over de auteur

Koedijk is digitaal strateeg en boardroomadviseur. Het is zijn passie om mensen, kennis en techniek bij elkaar te brengen. Koedijk is online sinds 1992 en heeft voor diverse internationale organisaties gewerkt. Sinds 2007 is hij zelfstandig ondernemer (http://www.koedijk.com/reset).

Uitvoering

Uitgeverij Futuro

Paperback, 204 blz.

EAN: 9789492221582

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing en boekrecensent.

http://ht-c-communicatie.nl/

 

 


Over Hanneke van de Water

Met mijn hond en drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.