Recensie van ‘Pitch!’


Het boek

Wanneer je regelmatig presentaties geeft of gaat geven en je jouw ‘pitch-skills’ wilt verbeteren, dan is het boek ‘Pitch’ echt iets voor jou.

Met een uitgebalanceerde en aansprekende pitch haal je namelijk opdrachten binnen! Je zet je zelf (of jouw organisatie) in de schijnwerpers en maakt een onuitwisbare indruk op (aspirant)opdrachtgevers. Ook wanneer je weinig tijd of ruimte krijgt om je verhaal te vertellen, kun je glansrijk pitchen.

In ‘Pitch’ geven experts Alette den Exter en Rick Willemsen je tal van tips over hoe je jezelf slim ‘verkoopt’. Een korte of lange presentatie, mondeling of op papier, het komt allemaal aan de orde. In vijf stappen leiden de auteurs de lezer naar een presentatie die op alle fronten aan de ideale pitchformule voldoet. Hoe je de aandacht van je publiek krijgt en vasthoudt, met welke termen je werkelijke impact creëert en meer.

‘Pitch!’ is een boek vol gouden tips over wat wel en wat juist niet te doen tijdens een pitch. Een boek dat helpt om je te onderscheiden en zo jouw (toekomstige)opdrachtgevers te overtuigen van het feit dat ze voor jou moeten kiezen!

Visie van de recensent

‘Pitch!’ is een praktische en motiverende leidraad. De schrijfstijl is helder en zeker niet nodeloos ingewikkeld. Veel tips en adviezen om jezelf, jouw organisatie of jouw visie aan de man te brengen, passeren de revue. Den Exter en Willemsen hanteren een toegankelijk stappenplan en plezierige manier van schrijven. De vele praktijkvoorbeelden zijn zeer herkenbaar en de pitch-technieken zijn concreet doch niet té compact beschreven. Het boek prikkelt om te gaan pitchen!

Over de auteurs

Alette den Exter is tekstexpert en schrijftrainer. Zij geeft schrijftrainingen, -coaching en tekstadvies. Samen met Rick Willemsen schreef zij ‘Pitch!’. Rick is in mei 2015 in dienst getreden bij Twijnstra Gudde als senior adviseur en manager van de Adviesgroep Organisatieontwikkeling, Veranderkunde & Gaming. Zijn expertise ligt op het gebied van Management Development, Authentiek Leiderschap en Sales. Ik ben opgeleid in psychodrama, Voice Dialogue, Human Performance Improvement en ben gecertificeerd Birkman consultant.

Uitvoering

Nederlandstalig | Paperback, 160 blz.

Van Duuren Management | 1e druk, 2014 |

EAN: 9789089652423


Over Hanneke van de Water

Met mijn drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.