Recensie van ‘Op zoek naar haar verleden’


Tijdens een zomervakantie met man en kinderen in de Provence, ontmoet Liza, Alain Versteeg. Alain is een charismatisch en invloedrijk man. De twee hebben onmiskenbaar gevoelens voor elkaar ondanks het feit dat ze beiden getrouwd zijn. Liza wil echter haar huwelijk met haar man Cas niet op het spel zetten.

Het relaxte leventje van Liza staat volledig op zijn kop door deze verwarrende gevoelens en ze neemt uiteindelijk haar moeder, waarmee ze een uiterst goede band heeft en die dwars door haar heen kijkt, in vertrouwen. Tot Liza’s verbijstering vertelt haar moeder haar dat zij eveneens een geheim met zich meedraagt. Het noodlot slaat echter toe doordat Liza’s moeder plotseling overlijdt voordat zij haar dochter haar geheim heeft kunnen openbaren. De vragen waarmee Liza blijft zitten worden haar bijna te veel. Ze duikt haast geobsedeerd in het verleden van haar moeder.

Stukje bij beetje komt zij meer te weten en dringt bij Liza het besef door dat ze feitelijk maar heel weinig over haar moeder weet.

Stap voor stap ontrafelt zij het verborgen leven van haar moeder Anna. Lukt het Liza het grote geheim geheel te onthullen? Je leest het in ‘Op zoek naar haar verleden’, een verhaal over liefde, onmogelijke keuzes en over de geheimen die mensen met zich meedragen.

Visie van de recensent
‘Op zoek naar haar verleden’ is een heerlijk spannend én ontspannend boek. Ingrid Rensen ziet kans om in een zeer plezierige en vlotte schrijfstijl de lezer mee te nemen en onder te dompelen in het verhaal en de zoektocht van Liza.

Over de auteur
Ingrid Rensen is afkomstig uit de Achterhoek. Ze is freelance schrijfster en heeft een jaar een column gehad in het tijdschrift Vriendin. In 2011 is haar autobiografische roman verschenen. De laatste jaren legt ze zich toe op het schrijven van fictie.

Uitvoering
Handzame pocket van 251 pagina’s.
Uitgeverij: Uitgeverij Aspekt B.V.
ISBN: 9789461537461 Genre: Literatuur & Romans.


Over Hanneke van de Water

Met mijn drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.