Recensie van ‘Op pad met mijn talenten’


Het boek
Focussen op datgene waar je het beste in bent -jouw talenten en sterke punten- geeft een veel grotere kans op een positieve ontwikkeling dan (soms oeverloos) werken aan zwakke punten en tekortkomingen. Dat geldt niet alleen voor het individu, maar ook voor teams en organisaties.

Een tegenvallend resultaat of een slechte beoordeling heeft direct aan alle kanten de onverdeelde aandacht, maar wat hebben we daar aan? Het antwoord op die vraag is eenvoudig: niets. Het is vele malen nuttiger én motiverender om je talenten en sterke punten te ontwikkelen.

t Mannetje wil met zijn boek ‘Op pad met mijn talenten’, de lezer helpen met het vinden en optimaal benutten van zijn/haar sterke punten. Hij toont de weg naar het vinden van een ieders talenten. Hij houdt de lezer als het ware een spiegel voor. ’t Mannetje ontwikkelde hiertoe een traject dat wordt ondersteund en aangevuld met inzichten, uitgangspunten en werkvormen uit verschillende veelbelovende en (ver)nieuwe)nde stromingen. Hij combineerde inzichten vanuit positieve psychologie, waarderend onderzoeken en oplossingsgericht werken.

Het boek is bedoeld voor een ieder die zich wil ontwikkelen en stressgerelateerde klachten, zoals burn-out wil voorkomen.

Visie van de recensent
‘Op pad met mijn talenten’ is een inspirerend ontwikkelingstraject waarbij de lezer door middel van een wetenschappelijke en toegankelijke test, opdrachten, uitwisseling en informatie bewust wordt van zijn/haar talenten en sterke punten. Het geeft concrete suggesties en aanwijzingen voor (zelf)onderzoek, waarmee de lezer niet alleen in de privésfeer maar ook op het werk zijn voordeel kan doen.

De auteur toont –met succes- aan dat het ontwikkelen en benutten van talenten veel meer oplevert dan het blijven werken aan verbeterpunten. Niet alleen qua plezier en energie, maar ook op het gebied van efficiency en resultaten. Zijn boek is zeer toegankelijk en handzaam en biedt ieder mens en organisatie een praktische handleiding om direct aan de slag te gaan met talenten en het beter benutten daarvan. Dat levert èchte vooruitgang op!

Een geslaagd boek waarbij de voorbeelden uit de praktijk bij menigeen herkenning zal opwekken. Een heel enkele keer iets té herkenbaar, waarbij je het gevoel krijgt ‘dat had ik zelf kunnen verzinnen’, anderzijds kun je jezelf dan die spiegel van ’t Mannetje voorhouden en denken ‘waarom deed ik dat dan niet?’

Over de auteur
Paul “t Mannetje heeft al meer dan dertig jaar ervaring in het onderwijs, de retail en het trainingsvak. Hij verzorgt met zijn bedrijf “t Mannetje & Co trainingen aan een grote verscheidenheid aan opdrachtgevers, waarbij altijd de sterke punten van het bedrijf, de bedrijfsleiding of de medewerkers als uitgangspunt worden genomen.

Paul ’t Mannetje: een bevlogen coach en trainer met meer dan 30 jaar ervaring in het onderwijs, de retail en het trainingsvak. Zijn carrière voerde hem langs verschillende mijlpalen. Hij werkte als leerkracht, stapte over naar V&D, groeide daar uit tot landelijk Hoofd Opleidingen en werd vervolgens directeur en later ook eigenaar van STIVO, vakopleidingsinstituut voor de detailhandel. Gedurende zijn loopbaan heeft hij diverse eigen trainingsprogramma’s ontwikkeld voor uiteenlopende opdrachtgevers, die hij nu met ‘t Mannetje & Co breed in de markt zet.

Paul is in zijn element op het snijvlak van individuen, teams en organisaties die hun talenten willen inzetten om tot groei en ontwikkeling te komen. Met zijn positieve houding en oorspronkelijke blik weet hij klanten te enthousiasmeren en op een ander been te zetten. Kijk goed naar jezelf, ontdek je talenten en zet die met hart en handen in: Paul is er zelf het beste voorbeeld van!

Uitvoering
Paperback, 192 pagina’s
Uitgeverij Spectrum
ISBN13 9789000348312


Over Hanneke van de Water

Met mijn drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.