Recensie van ‘Om gestoord van te worden’


Het boek

Herkenbaar? Een enorme diaree aan mailberichten en telefoontjes die je gedurende een reguliere werkdag op je afgevuurd krijgt. Verstoort het je concentratie? Lees dan vooral ‘Om gestoord van te worden’. In dit boek geeft Barbara Aalpol je tal van tips om ongestoord te werken.

Wanneer jij ook krampachtig blijft vasthouden aan de illussie dat je de dag laat leiden door een takenlijstje en je raakt er gefrustreerd van dat je werkdag tóch telkens weer anders loopt dan je gepland had, dan is dit boek voor jou een uitkomst!

Aalpol wil je met haar boek overtuigen van het feit dat jij zelf de grootste verstoorder bent én je deze situatie dus kunt keren. Doordat je openstaat voor afleidingen en verstoringen verlies je de focus op je werk met regelmaat. Het kost telkens weer energie en wilskracht om je weer te concentreren op dat waar je mee bezig was vóór de verstoring.

De leidraad waarlangs Aalpol je leidt om geconcentreerd(er) te werk te gaan zijn:

Durf offline te werken; je hoeft tenslotte niet elke minuut van de dag beschikbaar te zijn. Hoe je dat organiseert, lees je in ‘Om gestoord van te worden’.

‘Stick To your Own Plan’, ofwel … STOP! Een aardige variant op ‘nee’ zeggen. Communiceer helder dat je op het moment van een ‘overval’ niet beschikbaar bent.

Plan chaos. Creatieve ingevingen ontstaan uitsluitend als je daar ruimte voor hebt. Plan tijdvakken ‘vrij’ of ‘inspiratie opdoen’ in je agenda en werk ‘prettig gestoord.’

Visie van de recensent

Aalpol hanteert in ‘Om gestoord van te worden een plezierige en humoristische schrijfstijl en dat maakt het boek aardig om te lezen. Hier en daar is het naar mijn smaak wat ‘nieuwe wijn in oude zakken’, maar dat zal zeker niet voor elke lezer gelden. Wanneer je met regelmaat tegen de geschetste problematiek aanloopt, dan zal dit boek een fijne leidraad kunnen zijn voor meer structuur. Pas de tips uit het boek toe en de kans is groot dat je gemakkelijker je je deadlines haalt, creatiever wordt en meer kan genieten van de leuke dingen in je werk.

Zelf heb ik –voor het eerst in jaren- alweer enige tijd een werkplek met een flink aantal collega’s om mij heen. Ook al wéét je dan wellicht in theorie hoe hier mee om te gaan, in de praktijk wint dan soms toch de emotie (irritatie zo je wilt) het van de ratio. Het hoofdstuk over ongestoord werken met mensen om je heen bood mij derhalve weer enige handige tricks.

Uitvoering

Paperback / Aantal pagina’s 192 / 1e druk, 2015 / EAN: 9789082337204

Over de auteur

Barbara Aalpol (1969) is trainer time management en communicatie. Na haar hbo-studie aan de Lerarenopleiding werkte ze als dienstroosterspecialist en adviseur bij verschillende organisaties. In 2009 voltooide Barbara de ICM-trainersopleiding en richtte haar eigen trainingsbureau op, Balance Your Work. Een paar jaar later werd ze erkend Trainer-NOBTRA (Nederlandse Orde van Beroepstrainers).


Over Hanneke van de Water

Met mijn drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.