Recensie van ‘Leven met beperkingen’


Het boek
Hoofdpersoon Jozef, uit “Leven met beperkingen” lijdt aan spasme en ondervindt daarvan behoorlijke beperkingen die gedurende zijn leven alleen maar heviger worden.

Jozef komt uit een liefdevol gezin. Zijn ouders stimuleren hem en geven hem alle mogelijke ruimte om zichzelf –binnen zijn mogelijkheden- verder te ontplooien. Zijn vader laat hem met regelmaat op zijn boerderij helpen en zijn ouder steunen hem in zijn voornemen om te gaan leren voor timmerman en meubelmaker.

Zo beschrijft het boek de jeugd en de schooltijd van Jozef, waarin hij overigens met regelmaat gepest wordt en vervolgens zijn carrière en huwelijken. “Leven met beperkingen” toont aan dat iemand, zelfs met dergelijke beperkingen, heel wat kan bereiken en voor de maatschappij kan betekenen.

De schrijver lijdt zelf aan spasme en hij beschrijft in zijn boek tevens deze ziekte en hoe hiermee om te gaan.
Auteur en uitgeverij hebben besloten rekening te houden met mensen met allerlei beperkingen, zo ook met mensen met een verminderd gezichtsvermogen. “Leven met beperkingen” is namelijk gedrukt in een extra groot lettertype.

Visie van de recensent
Claessens laat in zijn boek op een mooie manier zien dat ook iemand met beperkingen een uiterst waardevol leven kan leiden. Alleen al daardoor kan dit boek voor veel mensen een steun en een uitdaging betekenen.

De schrijfstijl en taalkennis zijn respectievelijk eenvoudig en beperkt. Het mooie is echter dat ook met lezers met een beperkt gezichtsvermogen rekening is gehouden door het boek te drukken in een extra groot lettertype.

Kortom, een inspirerend boek over hoe een leven waardevol kan zijn ook als er sprake is van lichamelijke beperkingen.

Uitvoering
ISBN10 9789462542211
Paperback, 346 pagina’s
Uitgever: Mijnbestseller.nl

 


Over Hanneke van de Water

Met mijn drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.