Recensie van ‘Het leiderschapsboek voor vrouwen’


Het boek
Wat kun je er zélf aan doen om in je werk hogerop te komen? En hoe vervul je met succes een leiderschapsrol binnen je organisatie? Dat zijn de vragen waar Marja Wagenaar antwoord op geeft in haar boek ‘Het Leiderschapsboek voor Vrouwen.’

In haar boek introduceert Wagenaar de 50/50-methode, een nieuw en krachtig principe om je vooruit te helpen in elke fase van je carrièrecyclus. Volgens Wagenaar is daarbij het uitgangspunt om de helft van je tijd en energie te besteden aan organisatiedoelen en de andere helft te gebruiken om tijdens je werk je persoonlijke carrièredoelen te realiseren. Op de manier creëer je de perfecte balans. De balans die nodig is om succesvol te zijn in je werk.

Ervaring
Wagenaar put uit eigen ervaring bij het beschrijven van de valkuilen die vrouwen in leidinggevende posities tegenkomen. Een van de voorbeelden:

Wagenaar kreeg, toen ze ongeveer een half jaar werkzaam was bij Nuon, de opdracht de kosten van haar afdeling met vijftien procent te reduceren. Haar mede-directieleden kregen dezelfde opdracht. Wagenaar ging aan de slag en stelde diverse besparingsmaatregelen voor.

Later bleek dat dergelijke bezuinigingen al vaker waren aangekondigd, maar dat er nauwelijks iets mee gedaan werd. Het was niet bij Wagenaar opgekomen bij haar collega-directeuren te informeren hoe er binnen de organisatie met dit soort zaken werd omgegaan. Intussen was zij de als enige vijftien procent van haar budget kwijt.

Visie van de recensent
‘Het Leiderschapsboek voor Vrouwen’ is een compleet en overzichtelijk boek met praktische oefeningen en inspirerende voorbeelden. Het is, naar mijn weten, het eerste boek waarin de complete carrièrecyclus van vrouwen aan bod komt. Het bouwen van je reputatie, verticaal netwerken, naar je hand zetten van de ongeschreven regels, strategisch werken en het realiseren van je droombaan zijn enkele van de vele items die in het boek voorkomen. Wat mij betreft een boek voor vrouwen die niet alleen goed voor hun organisatie willen zorgen, maar ook voor zichzelf.

Over de auteur
Marja Wagenaar was o.a. Tweede Kamerlid en maakte in 2002 een succesvolle overstap naar het bedrijfsleven. Inmiddels is zij als coach en consultant met haar bedrijf Leadershipint. gespecialiseerd in leiderschapsvragen. Zowel in Nederland als in vele andere landen helpt zij individuen en organisaties vooruit.

Uitvoering
Nog niet bekend. Wordt verwacht in november 2015.
SBN: 9789048826209.


Over Hanneke van de Water

Met mijn drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.