Recensie van ‘Goddelijk Wild’


Het boek

In ‘Goddelijk Wild’ doet een tweetal psychologen verslag van hun trektocht door de wilde natuur van Canada. De reis maakt een diepere indruk op hen dan ze van tevoren hadden kunnen bevroeden.

Door middel van bijzondere ontmoetingen –niet alleen met andere mensen- maar ook met dieren en de confrontatie met het uitzonderlijke en pure landschap van Canada geven zij zichzelf en elkaar een inkijk in de ziel.

Veel onderwerpen dringen zich op en vragen om vertolking. Wat is de vorm van een hedendaagse liefdesrelatie, wat is de plek van de mens in het universum, de zin van een maatschappij en wereld in transitie; welk leven is de moeite waard, maar vooral ‘wat voor mens willen we zijn?’

Visie van de recensent

Sterckx en Vandamme zijn uiterst puur in hun kwetsbaarheid waarbij zij de lezer durven mee te nemen in hun innerlijke wereld. Ondanks dat de lezer van tevoren wellicht meent dat het hier uiterst zware kost betreft, maakt de schrijfstijl en de boeiende thema’s dat de lezer het boek ademloos wegleest. ‘Goddelijk Wild’ kent prachtige dialogen en verrassende inzichten.

Wanneer de lezer het boek uit heeft, is hij er echter nog niet. De aangeroerde onderwerpen blijven voorlopig nog in je systeem zitten. De auteurs slagen erin om gedachten en gevoelens van velen te vertolken en nodigen de lezer uit in een landschap van nieuwe mogelijkheden.

Over de auteurs

Ann Sterckx (1973) is Master in organisatiepsychologie en facilitator in participatieve en collaboratieve praktijken. Dr. Rudy Vandamme (1958) is doctor in de psychologie en pionier van het Ontwikkelingsgericht Coachen. Zij situeren zichzelf in verschillende netwerken en gemeenschappen: ecopsychologie, Schumacher College, Findhorn Foundation, Transitie initiatieven, Dialogisch Zelf, Taos instituut en Integral instituut. Hun missie is om ecopsychologie als vakgebied te ontwikkelen en mensen te helpen reflecteren over zichzelf en de wereld.

Uitvoering

Uitgever Ronde Tafel, SU De

ISBN10 9490384151

ISBN13 9789490384159

Paperback, 388 pagina’s

 


Over Hanneke van de Water

Met mijn drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.