Recensie van ‘Door het leven heen’


Het boek

In ‘Door het leven heen’ beschrijft auteur Judith Claessens Weening het waargebeurde verhaal van een adoptiekind.

Op 1 december 1960 wordt in het Dijkzigt Ziekenhuis in Rotterdam een baby geboren. Elisa Simons zou haar naam worden. Na drie weken van overpeinzingen beslist haar moeder echter het meisje af te staan.

Visie van de recensent

Weening heeft het verhaal weergegeven naar aanleiding van hetgeen de pleegouders hebben verteld. Zij heeft dit gecombineerd met de ervaringen en emoties van het adoptiekind zelf. Dat maakt het tot een mooie combinatie vanuit verschillende perspectieven.

Weening heeft een eenvoudige maar charmante schrijfstijl en heeft, net als in haar andere boeken, ook weer rekening gehouden met mensen met een visuele handicap.

Over de auteur

Weening heeft al eerder een gedichtenbundel gepubliceerd. Weening is, door haar handicap, afhankelijk van een rolstoel. Het feit dat ze daardoor beperkter door het leven gaat, heeft haar doen besluiten dit levensverhaal te schrijven. Ze wil hiermee haar lezers graag inzicht geven in de gevoelens en emoties die een adoptie met zich mee kunnen brengen.

Uitvoering

Hardcover, 82 pagina’s

ISBN 13 9789462542730


Over Hanneke van de Water

Met mijn drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.