Recensie van ‘De Jager variant – het narrenmat’


Het boek
AIVD-agent Erik de Jager is gespecialiseerd in communicatie en ICT. Hij is undercover bij de Nederlandse vestiging van het Amerikaanse Business Relations Incorporated. Zijn opdracht is te achterhalen wie er achter de diefstal van geheime innovaties van Nederlandse topbedrijven zitten. Deze innovaties worden herhaaldelijk ontvreemd en vroegtijdig onder een andere naam op de markt gebracht.

Wanneer Erik ontdekt dat nota bene zijn eigen baas hem heeft uitgeleverd aan de Amerikaanse maffia besluit hij de opdracht af te breken en onder te duiken. Hij probeert te achterhalen wat er allemaal gaande is en wie de kwade genius is in dit duistere geheel.

Dit heeft echter als gevolg dat hij ervan wordt verdacht een verrader te zijn. De boodschap die hij krijgt om terug te keren om zijn opdracht af te maken, is overduidelijk. Erik besluit echter toch zijn eigen koers te varen, ondanks het feit dat hij wordt nagezeten door binnen- en buitenlandse veiligheidsdiensten. Vastberaden zet hij zijn kruistocht voort.

Visie van de recensent

‘De Jager Variant – Het Narren Mat’ is een spannende thriller die je vanaf het begin meeneemt in een wereld waar niets is wat het lijkt. Een boek dat al je zintuigen op scherp zet en dat is maar goed ook, want je hebt ze allemaal nodig; die zintuigen. Want wie zitten er achter Erik de Jager aan? Diverse theorieën passeren de revue en telkens zit je er als lezer gedeeltelijk of zelfs volslagen naast. De kracht van de auteur. Zonder ongeloofwaardig te zijn weet Hartman door zijn gehele boek te verrassen met onverwachte wendingen.

Het wordt ook allengs lastiger het boek weg te leggen omdat je als lezer moet en zal weten hoe het verder gaat en eindigt. Dit maakt het thrillerdebuut van Hartman een geslaagde naar de mening van uw recensent. Een vervolg schijnt overigens in de maak te zijn.

Over de auteur
Hartman, geboren (1954) woont met zijn zoon in Almere.

Uitvoering
Paperback, 384 pagina’s

Schrijverspunt Clusteruitgeverij

EAN: 9789081275002

 


Over Hanneke van de Water

Met mijn drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.