‘Beweging in gedrag, bakens en routes bij gedragsverandering’


Het boek

‘Beweging in gedrag’ is primair geschikt voor diegenen die in hun werk veel te maken hebben met gedragsveranderingen binnen en buiten de eigen organisatie. Hierbij valt te denken aan communicatieadviseurs, communicatiemanagers, projectleiders en (middle)managers.

Om mensen te bewegen tot verandering moet je van goeden huize komen. Telkens opnieuw blijkt dit een uitdaging. Hoe kun je er nu voor zorgen dat mensen bijvoorbeeld gezonder gaan eten of medewerkers beter samenwerken?

Natuurlijk begint het allemaal bij het bestaande gedrag. Zonder gedrag, geen gedragsverandering. Gedrag kent bepaalde principes, eigenaardigheden zo je wilt.

Naast achtergrondinformatie, theorie en praktijkvoorbeelden zijn er verschillende modellen in het boek opgenomen die kunnen helpen om effectief te werken aan gedragsverandering. Buiten deze uiteenzetting van de theorie en de uitleg van de aanpak wordt de uitwerking gedragsverandering bij interne en externe stakeholders beschreven. De theorie wordt ondersteund met voorbeelden die laten zien hoe gedragsverandering er in de praktijk uit kan zien.

Stoker en Morssinkhof opereren vanuit de Academie voor gedragsverandering. Hun expertise en praktijkervaringen op het gebied van mensen, gedrag, communicatie en verandering hebben zij gebundeld in dit boek.

Visie van de recensent

‘Beweging in gedrag’ is een boek met een theoretisch fundament en een directe link naar de dagelijkse praktijk van gedragsverandering. De auteurs hebben vanuit de praktijk een aantal jaren gegevens verzameld. Deze gedegen research heeft zijn vruchten afgeworpen. Dit boek biedt namelijk op zeer praktische wijze inzicht in veel herkenbare problematieken.

De onderdelen van onder meer filosoof Jurgen Habermas en oud-hoogleraar psychologie Robert Cialdinie worden door de auteurs naadloos in het boek opgenomen waardoor een fijne combinatie ontstaat van theorie, tabellen, modellen en praktische checklists.

Over de auteurs

Morssinkhof is docent, trainer, manager en ondernemer; Stoker is communicatiemanager en –trainer. Samen hebben zij de Academie voor Gedragsverandering in het leven geroepen.

Uitvoering

Paperback, 172 pagina’s

Academie voor gedragsverandering

EAN: 9789082402407


Over Hanneke van de Water

Met mijn drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.