Rauw


Afbeeldingsresultaat voor rauw yvonne deinert

Het leven is voor de negentienjarige Bram dik in orde. Hij is veel in de  sportschool te vinden, hij heeft goede vrienden, een leuke vriendin en op school gaat het goed. Totdat …. In een klap alles anders wordt. Tim, de tweelingbroer van Bram komt om het leven en plotsklaps krijgen alles om Bram heen, een rauwe rand.

Bram raakt in een periode van rouw. De gruwelijke pijn die dat doet, voel je met hem mee. Daar komt bij dat Bram zich schuldig voelt aan de dood van zijn broer. Waarom dat is lees je in Rauw!

“Het huis is leeg. Leger dan leeg. Kouder dan koud. Bram is geneigd de verwarming aan te zetten, hoe belachelijk dat ook is. Bij het vertrek van pap en mam gaf de kamerthermostaat al 24 graden aan. Hij zweet zoals zijn moeder tijdens een opvlieger, maar hij blijft het koud hebben.”

Yvonne Deinert heeft met ‘Rauw’ een uiterst realistisch verhaal geschreven. De diep rakende emoties van de jonge Bram heeft zij prachtig beschreven. Dit boek zal veel jong volwassenen bijzonder aanspreken, daar ben ik van overtuigd. Sommige zullen zichzelf er bovendien in herkennen en er troost uit putten.

“Nadat ze met elkaar een kop koffie hebben gedronken, haalt pap de asbus uit de kamer van Tim. Het ding zit in een soort wijnfleszak die zo groot is dat er een magnusfles champagne in zou passen.”

De schrijfstijl van Deinert is goed afgestemd op de doelgroep; Young Adult. Zij heeft zich op alle fronten goed weten te verplaatsen in de denkwijze, het omgaan met emoties en de gedachtegang van jonge mensen.

“Bram neemt de plek achter de katheder in en kijkt de zaal in. ‘Hallo allemaal. Voor wie het niet weet, ik ben Bram. De broer van Tim. De meesten van jullie weten wie Tim is. Hij is hier niet en toch is hij er. In jullie hoofden en in bijna iedere cel van mijn lichaam. Ik wil jullie allemaal van harte feliciteren.”

Kortom, ‘Rauw’ is een treffend boek over diep vallen, opkrabbelen en het leven na een diep verlies toch weer op de rails krijgen.

Over de auteur

Yvonne Deinert (1965) is adviseur in de gezondheidszorg en auteur, getrouwd en moeder van twee kinderen. Zij volgde een schrijfcursus bij de Vrije Academie in Delft, diverse andere cursussen en neemt al jaren deel aan een schrijfgroep. In mei 2014 debuteerde Yvonne bij LetterRijn met haar eerste Young Adult, ‘Het midden van nergens’.

De uitvoering

UitgeverLetterRijn

ISBN 9789491875298

Hardcover, 96 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), communicatiemanager, tekstschrijver, boekrecensent en boekmarketeer.

http://hanneketinorcenti.nl


Over Hanneke van de Water

Met mijn drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.