Overpeinzingen van Cooper: mijn schaduw zal een streepje worden…. 3


Ja, ja, ik ben nog altijd aan ‘de lijn’…

‘Natuurlijk ben jij aan de lijn’, zullen jullie zeggen, hondjes horen tenslotte aan de lijn, daar waar het geen losloopgebied is, maar dat is niet wat ik bedoel. Ik ben aan de slanke lijn en het gaat hartstikke goed!

Na mijn stunt met de vijf kilo brokken (je weet wel…) moest dat ook wel, maar buiten dat moesten er volgens onze mensen sowieso wat kilootjes af bij mij. Ik vond dat natuurlijk blaffende onzin, maar misschien is het toch wel een heel klein beetje waar…. Na mijn brokkenstunt woog ik tenslotte bijna 60 kilo….oepswoef….

Enfin, het is best lastig hoor als je zo’n snoepkont bent als ik. Sommigen van jullie zullen zich daar misschien wel in herkennen. Het verschil tussen jullie en mij is dat ik geen keus heb. Ik kan niet zelf bij mijn eten, dus mijn mensen bepalen wat ik krijg en dat is dus de laatste tijd wat minder dan voorheen. Eerst had ik de hele dag de blaffende scheurhonger, maar inmiddels gaat dat al wel beter. Bovendien werken ‘we’ aan mijn beweging. Vrouwmens gaat elke dag, aan het begin van de avond, een langer stuk met mij wandelen en dat helpt ook volgens hen. Inmiddels vind ik dat ook eigenlijk wel leuk en stap ik stevig mee.

Gisteren zei manmens ineens dat ik weer taille krijg. Nou weet ik niet wat dat is, maar het schijnt dat ‘taille’ goed is als je aan de lijn doet. Kijk en dáár onderga ik het dus allemaal voor! Volgens onze mensen is het beter voor me en bovendien gaat over een poosje de stemming voor de mooiste hond van Nederland weer beginnen, dus dan moet ik natuurlijk wel een beetje ‘in shape’ zijn toch?


Over Hanneke van de Water

Met mijn hond en drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 gedachten over “Overpeinzingen van Cooper: mijn schaduw zal een streepje worden….

  • José Bosma

    Natuurlijk moet je in de best blaffende shape zijn voor de wedstrijd, maar het is honds afzien. Ik zit nog tot donderdag opgehokt en dan pas kan ik ook gaan wandelen en in beweging komen. Ook bij mij moeten er een grgrgrgr groot aantal kilo’s af. En taille? die heb ik nog nooit van mijn leven gehad, ook niet toen ik zo dun was als een asperge. Iedereen vindt mijn ‘veel vlees en een randje vet’ veel leuker en ik ben natuurlijk net als jij … veel om lief te hebben! Oké jij krijgt niet meer en ik neem niet meer. pfff wat een gewoefel.. Ik vind het bij woefel en wijle best afzien hoor, zo’n weinig vreet dieet, maar ik doe net als jij mijn stinkende best. Wie weet win ik ook nog een een wedstrijd voor de leukste bejaarde van Nederland en dan krijg ik ook een vette prijs voor de leukste pensionada met de klemtoon op nada. Afijn ouwe jongen ik wens je van harte veel sux6 en zet hem op je ziet er nu al goed uit, zover ben ik nog lang niet. Dikke anderhalve meter slobber en tot weer een kilo minder woef woef..