Overpeinzingen van Cooper: ja, nú is het genoeg! 1


Neee, ik ben niet boos hoor. Ik heb alleen met mijn meiske te doen. Nina heeft natuurlijk al van de ingewikkelde pootjes en nu heeft ze zich ook nog verstapt waardoor haar linker achterpootje zeer doet. Normaal geblaft, kan ze zich hartstikke goed redden met die kromme onderdaantjes, maar nu kost het haar echt moeite en dat vind ik zielug!

We zijn dus weer een beetje terug in de tijd. Toen mijn vorige vriendinnetje, Chaya, zieker werd gingen onze mensen niet meer allebei mee met wandelen, maar ging de een met mij lopen en bleef de ander bij Chaya. Nou….dat gebeurt nu dus weer. Nina mag haar plasjes en poepjes in de tuin doen en ik ga dan met een van onze mensen lopen.

Als vrouwmens met mij gaat wandelen, ben ik overigens de ‘Sjaak’ hoor… Althans, zo zeggen jullie dat toch? Ik vind het maar een malle uitdrukking, want ik heet helemaal geen Sjaak en wie is die Sjaak dan wel? Maar goed, dit terzijde. Waarom ik dan de Sjaak ben vraag je je natuurlijk af. Nou, dat zal ik je blaffen. Vrouwmens loopt meteen zo’n heel eind… Met manmens kan ik nog wel overeenwoefen dat ‘wij mannen het niet gemakkelijk hebben’, maar dat lukt met vrouwmens niet hoor. “Lopen, hoppetee, een beetje beweging is goed voor je Cooper”, zegt ze dan.

Nou moet ik heel eerlijk zeggen dat ik het ook wel een beetje leuk vind. We lopen dan lekker langs het water en de weilanden en er zijn allemaal nieuwe geurtjes. Als ik een stukje wil rennen, rent ze met mij mee….

Oké, eigenlijk vind ik het dus gewoon wel tof, maar zullen we het bij één keer per dag blaffen?


Over Hanneke van de Water

Met mijn hond en drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een gedachte over “Overpeinzingen van Cooper: ja, nú is het genoeg!

  • José Bosma

    Even een snelle woefel vanuit ont- Spanje. Wat zielig voor Nina, maar die man en die vrouwmens zorgen goed voor jullie dat is toch wel fijn.
    Die vrouwmens gaat alleen maar rennen langs de velden met jou omdat ze zelf moet rennen natuurlijk . Ze moet in SHAPE blijven, anders
    wordt ze te dik. Dat woefel ik wel. Kijk ik ben zelf ook aan de maat, maar ik zeg gewoon dat ik veel ben om lief te hebben ben. En jij hebt ook een grote persoonlijkheid zullen we maar zeggen dus ergen blaft het mes aan twee kanten. Je moet eens in woefeloverleg met die vrouw mens of dokter Diederik… Hebben ze voor kreupele honden geen hondenrollators? Dat zou fijn zijn voor NINA Ik heb met haar te doen en met jou eigenlijk ook wel, lekker ravotten met z’n tweetjes is nu uitgesloten. Maar troost je. Ik zit vast in Spanje en hoop nu met een repatriëring vlucht naar Nederland terug te kunnen keren. Wedden dat ik op Bevrijdingsdag weer op eigen bodem sta. Dikke woefel van de fan die je helemaal begrijpt