Onvoorspelbaar


Lois Blommestein staat inmiddels bekend om haar heftige thrillers waarin zij situaties beschrijft die uit het leven zijn gegrepen. Dat is ook het geval in ‘Onvoorspelbaar’. In deze thriller gaat het volledig mis wanneer de politie een pooiersnetwerk tracht op te rollen. Rechercheur Frany raakt daarbij levensgevaarlijk gewond evenals een van de gijzelaars.

De daders zijn uit op wraak en ontvoeren Kaylee, de dochter van rechercheur Frany, en haar vriendinnen met wie zij een gezellige avond beleeft. De meisjes worden mishandeld en verkracht wanneer zij de pooiers irriteren door bijvoorbeeld weerwoord te geven. Zo trachten ze de meisjes murw te krijgen waarna ze hen in willen zetten als prostituees.

Blommestein speelt schijnbaar moeiteloos met de spanningsboog en weet de emoties van zowel de meisjes als Lize, de moeder van Kaylee, uitstekend over te brengen. Als lezer leef je mee met het leed van de meisjes en de onmetelijke angst van Lize.

“Ze werden mishandeld en zouden als prostituee moeten werken, ging er door Kaylee heen, terwijl ze hijgend tegenover Sean stond. Haar grootste angst zou werkelijkheid worden en er was niemand die haar kon helpen. Als haar moeder erachter kwam dat ze niet thuis sliep, was het al te laat en zou ze waarschijnlijk al op weg zijn naar een geheime locatie.”

Maar, dat is nog niet alles, want ‘Onvoorspelbaar’ kent ook nog een tweede, tenenkrommend spannende verhaallijn. Die van de eveneens ontvoerde Tessa. Ook zij belandt in de prostitutie.

De constructie van het verhaal, waarbij Blommestein met regelmaat switcht tussen de diverse hoofdpersonages, zit eveneens goed in elkaar en maakt dat je dit boek slechts met moeite kan weglegggen. De auteur hanteert bovendien een beeldende schrijfstijl die zich kenmerkt door een hoog tempo en zij trakteert haar lezers uiteindelijk op een prima plot.

Kortom, ‘Onvoorspelbaar’ is een fijne, doch stevige thriller en derhalve geen boek voor ‘tere zieltjes’.

Over de auteur

Lois Blommestein (1989) begon al jong met het schrijven van korte verhalen. Ze haalt haar inspiratie uit haar rijke fantasie, gecombineerd met true crime. Eerder van haar hand verschenen ‘Verloren onschuld’, ‘De sekte’ en ‘Gedraag je’.

Uitvoering

Uitgeverij Brave New Books

ISBN: 9789464487282 9789464487312

Paperback, 262 pagina’s

Over Hanneke van de Water

Hanneke van de Water (1960), eigenaar van To-taal Communicatie, literair agent, boekmarketeer en recensent. http://to-taalcommunicatie.nl/


Over Hanneke van de Water

Met mijn hond en drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.