Ontspoord


Het hoofdpersonage in ‘Ontspoord’ is ‘privédetective Rehza Khan. Rehza wordt geplaagd door verdriet, verlies en verslaving. Teneinde een inkomen te verwerven dat overigens grotendeels opgaat aan drank, neemt hij uitsluitend eenvoudige opdrachten aan in zijn praktijk die gehuisvest is in De Kloof, een schamele wijk die genegeerd wordt door de rest van de stad.

Dan krijgt hij een zaak die hem persoonlijk raakt en het uiterste van zijn bekwaamheid vergt. Het geldbedrag dat met deze opdracht gemoeid is, is echter onweerstaanbaar. Terwijl hij worstelt met zijn innerlijke demonen, komt hij al snel tot de conclusie dat deze zaak niet is wat het lijkt.

‘Ontspoord’ is niet alleen een spannende detective, maar bevat ook enkele, fraai verwerkte, maatschappelijke thema’s, waarvan verslaving er slechts één is. Bovendien heeft het een zekere charme dat het hoofdpersonage een man met gebreken is.

“Beelden van zijn pistool in de kluis probeerden zijn fantasie binnen te dringen, maar hij schudde snel zijn hoofd en nam nog een slok. Hij verachtte zichzelf dat hij zo leefde en hij schaamde zich. Gelukkig heeft Nora mij nooit zo gezien.”

Ajaib weet zijn hoofdpersonage bijzonder goed neer te zetten als de man die hij is. Een man met een heftig verleden en een verslaving waar hij mee worstelt. Geen opgepoetste held, maar een mens met puur menselijke gebreken. Gaandeweg leert de lezer Rehza beter kennen en doorgronden, waarbij je en passant meekrijgt hoe het is om met een verslaving te leven.

Daarnaast is ‘Ontspoord’ echter ook simpelweg een fijne detective met een sterke verhaallijn en dito constructie. Omdat dit boek óók nog een liefdesrelatie in zich houdt en de schrijfstijl (met het charmante Vlaamse sausje) fijn, onderhoudend en beeldend is, heeft Ajaib met dit boek een heel compleet werk afgeleverd en is het nauwelijks te geloven dat dit zijn debuutroman is.

De wetenschap dat dit deel één is van wat een trilogie moet worden is derhalve heel plezierig!

Over de auteur

Trotse vader, gelukkige echtgenoot en beginnend schrijver.

Uitvoering

ISBN: 9789464519501 9789464519518

Paperback, 256 pagina’s

Over Hanneke van de Water

Hanneke van de Water (1960), eigenaar van To-taal Communicatie, literair agent, boekmarketeer en recensent. http://to-taalcommunicatie.nl/


Over Hanneke van de Water

Met mijn drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.