‘One for the birds’


Afbeeldingsresultaat voor one for the birds lily mitchell

Lily Mitchel, pseudoniem voor Silvia van Gimst, levert met ‘One for the birds’ een unieke –Engelstalige- verhalenbundel af. Twintig, zeer uiteenlopende en originele verhalen, laten de lezer door het boek heen vliegen.

“As Johanson was admiring his own head, Parker grabbed under his arm pit and retrieved an gun. A silencer emerged al well.”

Bizarre en spannende gebeurtenissen, dood, surrealistisme. bedrog en spanning, het komt allemaal aan de orde in ‘One for the birds’. Ondanks de variëteit, hebben de verhalen in deze bundel een ding gemeen: zij zijn namelijk allemaal geschreven op basis van dagelijkse situaties.

“Matteo stopped fighting. He felt his body he opened his mouth and closed his eyes. ‘No!’ He shouted as loud as he could.”

Aardig detail is dat Mitchell in diverse van deze korte verhalen, een subtiele boodschap heeft verborgen.

“Jamy pushed the block button and burried his face in his hands once more. This place was packed with morons.”

De schrijfstijl van Mitchell is mij goed bevallen. De ironische en soms zelfs wat sarcastische stijl van deze auteur is verfrissend en origineel. Toch is een vleugje humor Mitchell niet vreemd en juist die combinatie doet uiterst plezierig aan.

Over de auteur

Lily Mitchell (pseudoniem van Silvia van Gimst) woont samen met haar partner en hond Sam in Den Bosch. Zij volgde een opleiding fotografie aan de kunstacademie Sint Joost in Breda.

Haar interesse is zeer breed. Van koken en lezen, vliegt Mitchell naar bovennatuurlijke zaken, geschiedenis en de menselijke psyche.

Uitvoering

Uitgeverij Godijn Publishing

Paperback, 186 pagina’s

ISBN 978-94-92115-14-0

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), communicatieprofessional, tekstschrijver, (boek)marketeer, boekrecensent en literair agent. www.hanneketinorcenti.nl

 


Over Hanneke van de Water

Met mijn drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.