Onder Correctoren. Feestje voor taalliefhebbers!


Het boek
Voor al diegenen die met regelmaat de thans toch zo (onterecht) populaire uitspraken als ‘het is een dingetje’ en ‘dat gaat hem niet worden’ met verbazing aanschouwen, is ‘Onder correctoren’ in elk geval het boek om te lezen.

Maar ook voor hen die gebukt gaan onder het ‘tussen-n-leed’ of hen die een gevoel van herkenning krijgen bij de symptomen van aaneenschrijveritis en Afbreke-ritis en natuurlijk voor hen die geïnteresseerd zijn in allerlei (soms best ingewikkelde) taalregels.

Visie van de recensent
‘Onder correctoren’ is een boek voor redacteuren, tekstcorrectoren, schrijvers, uitgevers, boek-vormgevers en drukkers en voor iedereen die professioneel, privé of puur uit interesse te maken heeft met onze prachtige Nederlandse taal.

Nu valt uw recensent natuurlijk in veel van deze doelgroepen en ik vind het dan ook een heerlijk boek. Het is met tempo en humor geschreven en staat bol van de wetenswaardigheden, anekdotes en grappen over de Nederlandse taal. Ik heb het dan ook met een, regelmatig terugkerende, grijns van oor tot oor zitten lezen.

Over de auteur
Fred Baggen (1967) is op het gebied van de letteren een autodidact. Na zijn opleiding tot docent tekenen/handvaardigheid koos hij voor een langdurige carrière in de reclame. Tegenwoordig is hij werkzaam als tekstcorrector en redacteur en volgt hij een opleiding tot literair vertaler Engels-Nederlands aan de Vertalersvakschool. Daarnaast schrijft hij aan zijn debuutroman.

Uitvoering
Uitgever Aldus Boek Compagnie
Paperback, 232 pagina’s
ISBN10 9082501104
ISBN13 9789082501100


Over Hanneke van de Water

Met mijn drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.