Hitte: een fraaie roman in het ‘Young Adult’ genre


Hitte van Lis Lucassen vertelt het verhaal van Daan en Lynn, twee jonge mensen die allebei te kampen hebben met de gevolgen van een traumatische gebeurtenis. Ze ontmoeten elkaar op een vakantiepark waar Lynn amusement begeleider is en Daan als gast verblijft met zijn ouders en jongere broer. Er is een directe aantrekkingskracht tussen de twee jonge mensen, maar de problemen waarmee zowel Daan als Lynn worstelen, veroorzaken een zekere terughoudendheid. Toch wint het gevoel en beginnen zij elkaar langzaamaan te vertrouwen. Een breekbaar proces dat door Lucassen mooi wordt beschreven. Als een rode draad door deze kwetsbare liefdesgeschiedenis loopt de moeizame relatie van Daan met zijn ouders die zich –met reden- beschermend naar hem opstellen.

De visie van de recensent

Lis Lucassen ziet in Hitte kans om een liefdesverhaal te beschrijven dat het niveau van een zoet romannetje overstijgt. Dit doet zij door haar personages een interessante achtergond mee te geven. De gevolgen van de ervaringen van Daan en Lynn beschrijft zij realistisch en echt.

Een boeiend en meeslepend verhaal in het New Adult genre dat veel jonge vrouwen en meisjes zal aanspreken!

Met name het moment waarop de twee tieners elkaar het vertrouwen uiteindelijk schenken, bezorgt kippenvel. Heel mooi beschreven!

De uitvoering

Hitte is een paperback van 217 pagina’s en heeft een fraaie pakkende cover die, wat uw recensent betreft, zeker een 7 verdient.

De auteur

Onder het pseudoniem Lis Lucassen schrijft thrillerschrijfster Olga Hoekstra (Leeuwarden – 1980) dark romance en new adult. In het dagelijks leven werkt ze als journalist en communicatiemedewerker. Ze won de tweede Dark Romance schrijfwedstrijd met haar verhaal De Koningsboom. Lucassen won al diverse prijzen met haar boeken en verhalen. Lucassen woont vlak aan de Duitse grens samen met haar verloofde, twee prachtige dochters en twee katten.


Over Hanneke van de Water

Met mijn drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.