Nooit meer alleen


In Nooit meer alleen speelt Emma de hoofdrol. Emma heeft een moeilijk jeugd. Ze groeit op in een één-oudergezin; haar moeder heeft niet alleen een drankprobleem, maar is ook zwaar psychotisch. Niet gemakkelijk voor een kind. Emma is als tiener dan ook een ‘loner’. Toch vindt ze, op haar nieuwe school, aansluiting bij een groepje jongeren die stuk voor stuk eveneens buiten de populaire kinderen op school vallen.

Emma, Sara, Fleur, Sebastiaan, Lars en Michiel vormen een hechte groep en komen veel bij elkaar in het tuinhuis van één van hen; Sebastiaan. Alle zes hebben zij, in meer of mindere mate, last van de grootste pestkop van de school, Rody Vos. In het laatste schooljaar verdwijnt Rody spoorloos. Weten Emma en haar vrienden er meer van? Je leest het in Nooit meer alleen.

“Zowel de tekenles als de Franse les het daaropvolgende uur ging volledig aan me voorbij. Het enige waar ik aan kon denken was het onderonsje met Rody en of hij de waarheid sprak. Als dat zo was, kon mijn leven op mijn nieuwe school al snel in een hel veranderen.”

Na het eindexamen verliezen de zes elkaar uit het oog. Wanneer Emma jaren later het overlijdensbericht van haar beste vriendin Sara onder ogen krijgt, is ze in shock. Gaat het bericht werkelijk over haar vroegere middelbare schoolvriendin Sara? En waarom eindigt het met die drie dikgedrukte letters die ze zo graag wilde vergeten? N.M.A. Emma gaat op zoek naar de waarheid rond Sara’s dood, maar daarbij komen zaken aan het licht die beter voor altijd verborgen hadden kunnen blijven…

“Ik richtte me op en liet mijn vinger over de beslagen spiegel gaan. Het stugge, piepende geluid bezorgde me kippenvel. Ik moest achterhalen wie het verleden wilde oprakelen en tot die tijd kon ik niemand vertrouwen.”

Met Nooit meer alleen levert Angelique een geweldige thriller af. Alles klopt. De constructie, waarbij Haak schijnbaar moeiteloos schakelt tussen heden en verleden, is briljant. Haar schrijfstijl is toegankelijk en beeldend en haar dialogen zijn uiterst natuurlijk. Haak heeft bovendien haar personages bijzonder goed gekarakteriseerd. Vaak is het zo dat vooral het hoofdpersonage uitgebreid wordt uitgebeeld, maar in Nooit meer alleen krijgen alle belanghebbende personages een plek in de spotlights. De spanning voert telkens wat verder op en brengt de lezer naar een verrassende finale.

De auteur

Angelique Haak (Rotterdam, 1978) woont met haar gezin in Spijkenisse. Ze volgde een opleiding tot schoonheidsspecialiste en was werkzaam als administratief medewerker. In 2013 won zij een regionale schrijfwedstrijd ter gelegenheid van de week van het spannende boek. Daarna begon het te kriebelen en besloot ze om een eigen thriller te schrijven. Haak debuteerde in 2017 met de thriller Een nieuw begin. Dit boek werd genomineerd voor de Thrillzoneaward 2017 en voor de Schaduwprijs 2018. In 2018 verscheen haar tweede boek, Uitgeschakeld. Het derde boek in deze serie verscheen in 2019 en kreeg de titel: Zwarte ziel.

Uitvoering

Uitgeverij The Crime Compagnie

ISBN: 9789461094704 , 9789461094674

Paperback, 350 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.

http://ht-c-communicatie.nl/

Over Hanneke van de Water

Met mijn hond en drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.