Niet voor softies!: indrukwekkend


Het boek
Voorjaar 2016 verschijnt ‘Niet voor softies!’. Over een hersentumor, een stoute hond en honderd andere uitdagingen.

Inmiddels 17 jaar geleden, Elbers is dan 8 jaar oud, wordt er bij auteur Tonja Elbers een hersentumor geconstateerd. In ‘Niet voor softies!’ beschrijft Elbers hoe dat is.

Zelf zegt zij over haar boek dat het weliswaar gebaseerd is op haar eigen leven, maar dat kinderboekenschrijver, Victoria Farkas, het heeft bewerkt tot een ‘Disney-versie’ van haar leven. Volgens Elbers zou namelijk het optekenen van uitsluitend haar eigen verhaal uiterst saai zijn en zou het bovendien een frustrerend en ‘lelijk’ relaas zijn geworden, doorspekt met veel eenzaamheid en onzekerheid.

Kortom, de samenwerking tussen Elbers en Farkas heeft een combinatie van autobiografie en fictie opgeleverd.

Visie van de recensent
‘Niet voor softies!’ is een indrukwekkend kinderboek over het leven met een hersentumor. De angst, het verdriet, de beperkingen. Niet alleen voor Elbers zelf, maar ook voor haar ouders en haar zus.

Toen Elbers nog maar 8 jaar is wordt er bij haar een hersentumor gevonden. Ongeveer een jaar na deze diagnose wordt getracht de tumor te verwijderen. Twee jaar nadien proberen de artsen het nogmaals. Beide pogingen blijken ijdel omdat de tumor in de hersenstam zit.

Op haar 25e schrijft Elbers haar boek ‘Niet voor softies!’. Ondanks haar beperkingen, haar scheve lach, haar wankele evenwicht, haar vergeetachtigheid en haar hypochondrische instelling. Een prestatie waar je uitsluitend respect voor kunt hebben.

Ik denk dat heel veel kinderen en jonge mensen die in een gelijkwaardige situatie verkeren, steun zullen hebben aan het boek van Elbers. Door haar positieve instelling en het feit dat ze letterlijk aantoont dat er, ook wanneer je ziek bent, heel veel mogelijk is in het leven.

Tonja Elbers wil oud worden én gelukkig. Ze heeft een vriendje, zit op Salsa en schrijft een boek…..Ik geef het je te doen.

Over de auteur
Elbers is 25 jaar. Woont in Haarlem, heeft een relatie en omschrijft zichzelf als ‘concreet expressionist’.

Productspecificaties
Uitgever: Kluitman Alkmaar B.V.

Hardcover

ISBN10 9020674455

ISBN13 9789020674453

 


Over Hanneke van de Water

Met mijn drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.