In “De Nacht dat de Sterren Dansten” neemt Chantal Holleman haar lezers mee op een wonderbaarlijke reis naar een wereld zonder angsten. Een liefdevol verhaal over durven geloven in het positieve, hoe hard en onmogelijk de werkelijkheid ook lijkt.
In oktober 2005 bezoekt Paul Janssen Zuid-Frankrijk. Dit bezoek verandert zijn leven totaal. Hij krijgt daar via een visioen contact met een zielsverwant. Het blijkt een vrouw te zijn; Shantah Alaïs, die daar vroeger leefde en hem uitnodigt met haar mee te gaan naar 1145. Hij kan dan met eigen ogen zien hoe mooi en anders het leven was. Er gaat een wereld voor hem open wanneer hij instemt met het voorstel van Shantah. Daarna lijkt de wereld veranderd. De mensen begrijpen hem niet meer en hij begrijpt zichzelf niet meer. Volledig in de ban van zijn verlangen begint zijn zoektocht naar de Waarheid.
Visie van de recensent
‘De Nacht dat de Sterren Dansten’ is wat mij betreft weer zo’n cadeautje waarmee je als recensent zo nu en dan ineens wordt geconfronteerd. Volledig vrij van verwachtingen, begon ik aan ‘De nacht dat de sterren dansten’. De enige ‘bagage’ die ik meenam was de lichte ‘vrees’ dat het boek wellicht te spiritueel zou zijn naar mijn smaak. Dat viel mij echter alles mee!
“Maar sinds mijn eerste bezoek aan jullie is mijn leven veranderd. Toen ik jou voor het eerst, hier in deze kamer ontmoette, voelde het alsof ik nooit meer weg wilde. Maar ik had geen keuze. Ik moest weg.”
‘De Nacht dat de Sterren Dansten’ is een prachtig verhaal met een autobiografisch element. Tegen de verwachting in blijkt het deel uit het verhaal dat zich afspeelt in 1145 autobiografisch van aard en hetgeen zich in 2005 afspeelt, het fictieve deel.
“Het kruis dat ze dragen drukt veel te zwaar op hun schouders. Terwijl ze geen kruis hoeven te dragen. Het enige wat ze hoeven doen is te geloven in hun dromen, maar ze durven niet!”
‘De Nacht dat de Sterren Dansten’ laat zich het best omschrijven als een heel natuurlijk en puur verhaal. Shantah (alias Chantal Holleman) hanteert een toegankelijke schrijfstijl, waardoor het boek zich gemakkelijk laat lezen.
‘De Nacht dat de Sterren Dansten’ is verrassend en origineel. Het ontroert, maar is tegelijkertijd voorzien van een goed gedoseerde portie humor. De auteur weet haar personages op verfijnde wijze tot leven te brengen. Bovendien daagt Shantah haar lezers uit om ‘out of the box’ te denken.
“De mensen leefden hier vroeger zo verschillend van ons, ze leefden hier in vrijheid en werkelijke vrede met zichzelf en met elkaar.”
Ik adviseer de auteur wel om, bij een eventuele volgende druk, het boek nogmaals grondig te laten redigeren. Het feit dat er toch nog wat schrijf- en taalfouten in het boek voorkomen, is zonde.
Desondanks raad ik ‘De Nacht dat de Sterren Dansten’ graag aan. Een bijzonder en subtiel boek en zeker de moeite waard!
Deze bijzondere roman is eenvoudig en rechtstreeks te bestellen via de website van de auteur http://www.vipassanaweb.nl/shantah/.
Over de auteur
Chantal Holleman schrijft onder het pseudoniem Shantah. Holleman is transgender. In tegenstelling tot veel andere landen, is Nederland een ‘veilig’ land voor transgenders.
‘De Nacht dat de Sterren Dansten’ is feitelijk voortgekomen uit een brief. De brief die Holleman aan haar zoon schrijft beslaat op zeker moment maar liefst vijftig kantjes. Dat is het moment dat zij besluit e.e.a. van een andere kant te benaderen en het epistel een boek te laten worden. Na een lange zoektocht naar de juiste stijl, ziet ‘De Nacht dat de Sterren Dansten’ het levenslicht.
Mede in een poging een nieuw bestaansrecht op te bouwen heeft Holleman ‘De Nacht dat de Sterren Dansten’ geschreven. Aangezien meerdere toonaangevende uitgevers haar lieten weten niet al te veel inkomsten te verwachten als debuterend auteur, besloot zij haar boek in eigen beheer uit te geven en via haar eigen website (http://www.vipassanaweb.nl/shantah/) te verkopen.
Uitvoering
Uitgegeven in eigen beheer
Paperback, 226 pagina’s
Wat heb ik genoten van U boek. Schitterend werkelijk waar, ik beveel het iedereen aan die openstaat voor de ontdekking van ware liefde en niet langer in angst wil geloven.