Mission One


Mission One vertelt het verhaal van een groep tieners wiens leven plotseling op zijn kop staat. Ze moeten de wereld redden! Ellen, Sam, Milly, Ricky, Joyce, Steve en Winston worden geheim agenten en moeten het opnemen tegen aartsvijand en superbrein Medusa en zijn criminele organisatie.

De jonge helden worden geteleporteerd ín het internet, de wereld achter jouw computerscherm. Ze komen er terecht in T-Polis, een onbekende, gevaarlijke stad van bits en bytes, waar hun vriendschappen zwaar op de proef worden gesteld. Zij zijn plots ‘team Internet’, waarmee hun normale tienerleven ophoudt te bestaan. Zij zijn uitverkozen omdat ze over uitzonderlijke vaardigheden beschikken binnen de gamewereld.

“Pepe werd nu tegen de muur van zijn woonwagen gegooid en viel opnieuw op de grond. De overvaller kwam bliksemsnel op hem af, trok hem weer rechtop en bokste hem in de maag. Pepe zakte opnieuw in elkaar.”

Ria Maes en Aron Wade, die dit boek samen schreven onder het pseudoniem R. Wade, hebben met Mission One een spannend en origineel avontuur geschreven dat de doelgroep –jongeren vanaf 12 jaar- zeker zal aanspreken. De constructie is goed en de spanningsopbouw is gedegen, evenals de presentatie van de personages. Wade laat de hoofdpersonages gedoseerd ten tonele verschijnen zodat er geen verwarring ontstaat. Dat is goed gedaan aangezien de tieners allemaal een schuilnaam krijgen zodra ze geheim agent worden. De personages worden weliswaar niet al te grondig gekarakteriseerd, maar daar vraagt het verhaal ook niet echt om en dat zou het geheel wellicht vertragen gezien het grote aantal hoofdpersonages.

“What the fuck! riep Sam in de verte. Een van de lange benen van zijn spiegelbeeld trapte, dwars door het glas heen, in zijn richting. Sam wist de trap te ontwijken, maar nu haalde het spiegelbeeld uit met het andere been.”

Al snel komt er vaart in het geheel. Veel actie, veel spanning en dat alles in een ‘taal’ die uitstekend aansluit bij de belevingswereld van de doelgroep. Het vleugje humor doorbreekt de spanning zo nu en dan op plezierige wijze. Kortom, een bijzonder geslaagd en origineel verhaal voor de jeugd over een uiterst eigentijds thema: de digitale wereld en cybercriminaliteit, waarbij de hoofdpersonen stevig moeten samenwerken om de vijand te kunnen verslaan.

Over de auteurs

Aron Wade (1970) studeerde in 1996 af aan het koninklijk conservatorium van Brussel. In het theater speelde hij diverse rollen en vormde jarenlang, met Bert Van Poucke, het cabaretduo ‘De Kennedys’, waarmee ze politieke satire brachten op het internet. Daarnaast was hij ook geruime tijd presentator op Ketnet. Sinds 2017 volgt Wade zijn droom en schrijft hij samen met Ria Maes thrillers. Als jeugdschrijver maakte hij zijn debuut met de roman Robbe, een samenwerking met Marc De Bel en Ria Maes.

Ria Maes (1965) ging na haar studies aan de slag als freelance journaliste. Ze schreef voor diverse week- en maandbladen. Met het non-fictie verhaal Twee mensen, vier levens, maakte Ria haar debuut als auteur. Er zouden nog vele boeken volgen, zoals de reeks Sara, mijn dagboek in opdracht van VTM en het Thuis-boek Doodgezwegen en biografieën over o.a. wielrenners Nico Mattan en Frank Vandenbroucke. Hoog op haar verlanglijstje stond voor Maes echter het schrijven van een thriller. De release van Pan in 2017, al snel gevolgd door Meester Dood, beiden geschreven met Wade, was voor haar een droom die werkelijkheid werd. Aangezien de samenwerking zo goed vlotte, schreef het duo in datzelfde jaar ook een openhartig boek over Arons depressie, Eerlijk met mezelf.

Uitvoering

Uitgever Hamley Books

Hardcover, 280 pagina’s

ISBN:  9789463967709 , 9789463967822

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent. http://ht-c-communicatie.nl/


Over Hanneke van de Water

Met mijn hond en drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.