‘Ik mis je in alle kleuren’: troostend gedichtenbundeltje


‘Ik mis je in alle kleuren’ is een mooi geïllustreerd boekje met ontroerende en zeer toegankelijke gedichten over rouw en afscheid. Een boekje om steeds weer op te pakken en je te laten raken door de warmte van de woorden, de speelse tekeningen of de persoonlijke verhaaltjes bij de gedichten, die bijna allemaal zijn geschreven voor mensen die persoonlijk met een verlies te maken kregen. Anderen zullen zich er echter eveneens in herkennen. En niet alleen volwassenen. Ook aan kinderen en jongeren wordt in eenvoudige en beeldende taal verteld wat verdriet met je kan doen, maar vooral hoeveel troost het kan geven om het te delen met anderen. “Ik mis je in alle kleuren” is een heel speciaal en troostrijk cadeautje voor iedereen die iemand mist.

Visie van de recensent

Een troostend gebaar voor iedereen die wel wat steun kan gebruiken in moeilijke tijden. Zo zou je dit lieflijke boekje het beste kunnen beschrijven. Margreet Jansen heeft in ‘Ik mis je in alle kleuren’ een aantal troostende gedichten over rouw en verlies gebundeld. Deze zijn op uiterst passende wijze geïllustreerd door Angelique Bosman.

“Ik kan over jou vertellen

of zeggen hoe het met me is

maar ik kan niemand laten voelen

hoe ontzettend ik je mis.”

De samenwerking tussen deze twee vrouwen is wat mij betreft bijzonder geslaagd. Het is een erg mooi geheel geworden. Verschillende gedichten raakten mij werkelijk!

“want tranen zijn er om te huilen

woede om kapot te slaan

angst is om heel hard weg te rennen

moed is er om toch door te gaan.”

Nu ik dit fraaie boekje ken, zal het zeker gebeuren dat ik het iemand die mij na staat, en die het door verlies moeilijk heeft, cadeau zal geven. Het zal de armen om iemands schouder en de werkelijke troost, kracht bijzetten en de werking van de troostende omarming laten voortduren.

Over de auteur

Margreet Jansen begon al jong met het schrijven van gedichten. Voor haar een vorm van grip krijgen op de kleine en grote dingen in haar leven. Het feit dat zij steeds vaker werd gevraagd om ook voor anderen te schrijven, heeft geleid tot de start van haar bedrijf ‘Het Woordenpalet’.

Uitvoering

Hardcover, 63 pagina’s

Illustrator Angelique Bosman

 


Over Hanneke van de Water

Met mijn drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.